• Rodri, starul lui Manchester City, a cântat „Gibraltarul este spaniol”.
  • Gibraltarul este un teritoriu britanic de peste mări din 1713.
  • Mulți spanioli consideră că ar trebui să fie retrocedat și rămâne un subiect diplomatic delicat.

Gibraltarul a acuzat jucătorii spanioli că au făcut declarații „râncede” și „extrem de ofensatoare” în timp ce sărbătoreau victoria lor la Euro 2024 în fața Angliei, scrie Sky News.

Rodri, starul lui Manchester City, a cântat „Gibraltarul este spaniol” când a luat microfonul în fața a mii de fani la Madrid luni seara.

Gibraltarul este un teritoriu britanic de peste mări din 1713, însă mulți spanioli consideră că ar trebui să fie retrocedat și rămâne un subiect diplomatic delicat.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Anticile lui Rodri pe scenă au avut loc în timp ce el și ceilalți jucători petreceau în fața suporterilor, la o zi după victoria lor cu 2-1 în fața celor Trei Lei.

Asociația de fotbal din Gibraltar a declarat că a „remarcat natura extrem de provocatoare și insultătoare a festivităților” și că va depune o plângere oficială la UEFA.

O declarație a guvernului teritoriului a susținut că „mai mulți” jucători spanioli au scandat „remarci răutăcioase despre Gibraltar”.

„Acesta este un amestec total inutil de succes sportiv cu declarații politice discriminatorii care sunt extrem de jignitoare pentru gibralteni”, a adăugat acesta.

Citește și