• Sârbul a reușit cea mai bună performanță a sa din acest an și l-a învins pe Alcaraz.
  • El este al cincilea jucător care câștigă Șlemul de Aur” la simplu – toate cele patru turnee majore și titlul olimpic – după Rafael Nadal, Serena Williams, Andre Agassi și Steffi Graf.
  • După ce l-a îmbrățișat pe spaniolul Alcaraz, Djokovic a izbucnit imediat în lacrimi și a căzut în genunchi pe mijlocul terenului.

Djokovic, care a câștigat un record masculin de 24 de turnee majore și are toate titlurile care există în tenis, a cucerit în sfârșit aurul olimpic la a cincea sa ediție a Jocurilor Olimpice, scrie BBC.

Sârbul a reușit cea mai bună performanță a sa din acest an și l-a învins pe Alcaraz, campion la Roland Garros și Wimbledon, cu 7-6 (7-3) 7-6 (7-2), în fața unui public numeros la Paris.

El este al cincilea jucător care câștigă Șlemul de Aur” la simplu – toate cele patru turnee majore și titlul olimpic – după Rafael Nadal, Serena Williams, Andre Agassi și Steffi Graf.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Djokovic a părăsit același teren de la Roland Garros în urmă cu două luni, având nevoie de o intervenție chirurgicală la genunchi, punându-și în pericol visele olimpice, iar reacția sa după victoria de duminică a arătat ce a însemnat aceasta.

După ce l-a îmbrățișat pe spaniolul Alcaraz, Djokovic a izbucnit imediat în lacrimi și a căzut în genunchi pe mijlocul terenului.

El a desfășurat apoi un steag sârbesc și a urcat în tribune pentru a sărbători alături de familie și de echipa sa de sprijin. Alcaraz a fost, de asemenea, în lacrimi după meci, dar va pleca cu o medalie de argint la debutul său olimpic.

Citește și