• Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au luptat pe terenul de tenis timp de aproape două decenii.
  • „O postare nu este suficientă pentru a exprima respectul pe care îl am pentru tine și ceea ce ai făcut pentru sportul nostru”, a scris Djokovic.
  • Carlos Alcaraz, numărul doi mondial, a scris: „De la copilul care te urmărea la televizor şi visa să devină jucător de tenis, până la cel care a avut imensul privilegiu de a juca alături de tine la Roland Garros, reprezentând Spania la Jocurile Olimpice”.

Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au luptat cu înverșunare pe terenul de tenis timp de aproape două decenii, însă rivalitatea lor transcende simpla competiție. Există un respect reciproc profund între cele două legende, un sentiment pe care Djokovic l-a surprins pe rețelele sociale lui Nadal, care a anunțat joi că se va retrage în noiembrie.

„O postare nu este suficientă pentru a exprima respectul pe care îl am pentru tine și ceea ce ai făcut pentru sportul nostru”, a scris Djokovic. „Ai inspirat milioane de copii să înceapă să joace tenis și cred că asta este probabil cea mai mare realizare pe care și-o poate dori cineva. Tenacitatea, dedicarea și spiritul tău de luptă vor fi predate timp de decenii”.

„Tenacitatea, dedicarea şi spiritul tău de luptă vor fi transmise generaţiilor viitoare. Moştenirea ta va trăi pentru totdeauna. Numai tu ştii ce ai îndurat pentru a deveni un simbol al tenisului şi al sportului în general. Îţi mulţumesc pentru că m-ai împins la limită de atâtea ori în rivalitatea noastră care m-a influenţat cel mai mult ca jucător…”

Recomandări

KADÎROV SUSPECTĂ RUȘII
N-A MERS PT. ZELENSKI
MILTON LOVEȘTE FLORIDA
RUTTE NU SE TEME DE TRUMP
NADAL, O LEGENDĂ!
NO BABIES, JUST PETS!

Carlos Alcaraz, numărul doi mondial, a scris: „De la copilul care te urmărea la televizor şi visa să devină jucător de tenis, până la cel care a avut imensul privilegiu de a juca alături de tine la Roland Garros, reprezentând Spania la Jocurile Olimpice! Îţi mulţumesc foarte mult pentru că ai fost un exemplu la toate nivelurile; moştenirea ta este irepetabilă. M-am bucurat enorm să te am alături şi îmi va fi foarte dor de tine după ce vei renunţa, Rafa!”.

Citește și