• Djokovic va egala recordul lui Federer, de 8 victorii la Londra, dacă va câștiga Wimbledon.
  • Novak Djokovic va disputa a 46-a semifinală din carieră într-un grand slam.
  • Djokovic poate egala recordul deținut de Margaret Court, de 24 de titluri de mare șlem.

Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, după ce a trecut cu 3 la 1 la seturi de rusul Andrei Rublev. Sârbul, considerat deja cel mai bun tenisman din istoria tenisului mondial, a stabilit deja câteva performanțe greu de egalat, scrie Daily Express.

Nole va disputa a 12-a semifinală din carieră la Wimbledon

Meciul cu Rublev a fost al 400-lea din carieră pentru sârb la un grand slam. Vineri, împotriva lui Jannick Sinner, Nole va disputa a 12-a semifinală din carieră la Wimbledon și a 46-a semifinală la un turneu major, record care egalează performanța lui Roger Federer.

Sursă: Hindustan Times

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Cifrele incredibile ale lui Djokovic nu se opresc aici. În optimi a bifat partida cu numărul 100 la Wimbledon, în meciul disputat împotriva lui Hubert Hurkacz. În plus, sârbul are 33 de meciuri fără înfrângere pe iarba londoneză.

Dacă va reuși să ridice marele trofeu, Nole va egala recordul all time de turnee de mare șlem câștigate

Novak Djokovic este favoritul cert la câștigarea ediției din acest an de la Wimbledon, chiar dacă va avea o finală extrem de grea, dacă va ajunge s-o dispute împotriva lui Carlos Alcaraz. Dar, dacă va reuși să ridice marele trofeu, Nole va egala recordul all time de turnee de mare șlem câștigate, 24, deținut în acest moment de legendara jucătoare australiană de tenis Margaret Court. În plus, ar câștiga pentru a opta oară la All Englands Club, ceea ce ar însemna că egalează recordul deținut în prezent de Roger Federer.

Citește și