• Oscar Piastri a obținut a doua sa victorie în Formula 1, depășindu-l pe Charles Leclerc, aflat în pole position.
  • Lando Norris, plecând de pe locul 15, a reușit să-l depășească pe Max Verstappen în ultimele tururi ale cursei.
  • Pe finalul cursei, Sergio Perez și Carlos Sainz au suferit un accident dramatic în timp ce se luptau pentru locul trei.

Oscar Piastri a câștigat duminică Marele Premiu al Azerbaidjanului, în timp ce Lando Norris și-a revenit după dezastrul din calificări, reușind o depășire târzie a lui Max Verstappen pentru a reduce și mai mult avansul olandezului la titlu, scrie The Independent.

Piastri a obținut a doua sa victorie în Formula 1 după ce l-a depășit pe Charles Leclerc, aflat în pole position, cu o manevră palpitantă și l-a ținut la distanță pe pilotul Ferrari pentru restul cursei, obținând victoria.

Sergio Perez și Carlos Sainz au suferit un accident dramatic pe final de cursă în timp ce se luptau pentru locul trei, McLaren preluând conducerea campionatului constructorilor.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Norris a plecat de pe locul 15, iar Verstappen s-a aliniat pe poziția a șasea, dar Norris a reușit o manevră superbă pentru a-și face pneurile să reziste înainte de a-l depăși ușor pe olandezul aflat în dificultate cu trei tururi înainte de final.

Pilotul britanic a terminat pe locul patru și a luat trei puncte din avansul lui Verstappen la titlu, care este acum de 59 de puncte cu șapte curse rămase.

Norris a sosit în Țara Focului cu intenția de a-l depăși pe liderul campionatului, Verstappen, după ce a luat 16 puncte din avansul triplului campion mondial în ultimele două curse.

Dar speranțele de campionat ale tânărului de 24 de ani au suferit o lovitură uriașă atunci când s-a calificat doar pe locul 17. El a fost promovat pe locul 15 pe grila de start după ce Pierre Gasly a fost descalificat din calificări, iar Lewis Hamilton a plecat de la boxe după ce a primit un motor nou.

Leclerc a plecat ușor de pe linia de start și și-a păstrat avansul în scurta cursă spre primul viraj, în timp ce Verstappen, care a plecat de pe locul șase, a recuperat un loc depășindu-l pe George Russell în primul tur. Norris a pornit cu un pneu dur și a recuperat trei locuri în primul tur, continuând să progreseze.

În frunte, Leclerc a scăpat de atenția lui Piastri pentru a deschide un avans important. Verstappen a fost una dintre mașinile care au intrat la boxe mai devreme, după ce s-a plâns de o „lipsă de mușcătură” a Red Bull-ului său, iar Norris s-a trezit brusc pe locul cinci.

Ferrari a fost aproape de o mutare în turul 29, când Piastri a fost nevoit să se apere din greu, și din nou în turul 33, când omul de la McLaren a traversat pista la ieșirea din primul viraj pentru a-l ține pe Leclerc la distanță. În ultimele etape, s-a ajuns la o luptă în patru pentru lider, Sainz alăturându-se.

Provocarea pentru titlu dintre Norris și Verstappen s-a desfășurat pe circuit, în timp ce britanicul, care nu a intrat încă la boxe, s-a apărat cu înverșunare pentru a-l ține la distanță pe olandez. Verstappen s-a plâns de o problemă la frâne când a tăiat virajul și nu a reușit să treacă, Norris fiind ajutat de DRS de Alex Albon în fața sa.

Piastri a declarat după aceea: „A fost o muncă grea, dar cred că aceasta va fi una dintre cele mai bune curse din cariera mea. Rezultate ca acestea nu erau posibile pentru mine acum 12 luni. Un efort masiv al echipei și sunt încântat să văd ce-mi rezervă viitorul.”

Citește și