• Piastri a preluat conducerea cursului, dar coechipierul său, Lando Norris, a intrat la boxe mai devreme, ceea ce a dus la o situație tensionată în echipă.
  • Lewis Hamilton de la Mercedes a terminat pe locul trei, obținând al 200-lea podium din carieră.
  • Max Verstappen de la Red Bull a avut o cursă problematică, terminând pe locul cinci după un incident cu Hamilton.

Australianul Oscar Piastri a câștigat duminică primul său Mare Premiu de Formula 1, dar probabil nu în circumstanțele la care ar fi visat, conform CNN.

Pilotul McLaren s-a calificat pe locul doi și a preluat conducerea la începutul Marelui Premiu al Ungariei de la coechipierul său Lando Norris și părea pregătit să obțină victoria după o cursă dominantă.

Cu toate acestea, Norris a intrat pentru a doua sa oprire la boxe mai devreme decât Piastri, „subcutându-l” pe coechipierul său și ieșind în față după ce australianul a intrat la boxe trei tururi mai târziu.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Planul McLaren părea să fie să îi permită lui Piastri să îl depășească pe Norris și să își reia poziția de lider pe care o câștigase după ce îl ajunsese din urmă folosind pneurile mai proaspete, dar nu a reușit să reducă diferența. Între timp, Norris a rezistat apelurilor inginerului său de cursă de a încetini și de a-l lăsa pe Piastri să treacă, știind că avea avantajul ritmului în ultimele etape ale cursei.

Se părea că McLaren se îndreaptă spre un conflict jenant în interiorul echipei, care probabil ar fi fost evitat prin simpla lansare a lui Piastri primul, dar Norris a încetinit în cele din urmă și l-a lăsat pe Piastri să treacă în turul 68 din 70, pentru a oferi McLaren primul său loc doi din 2021.

Pilotul Mercedes Lewis Hamilton a trecut linia de sosire pe locul al treilea și a obținut al 200-lea podium din carieră.

Piastri a câștigat o cursă sprint în Qatar în sezonul trecut, deși duminică a marcat prima sa victorie oficială în Grand Prix, devenind al cincilea australian care reușește acest lucru. El este, de asemenea, primul pilot născut în anii 2000 care câștigă o cursă.

A fost o zi frustrantă pentru Norris, care a văzut cum liderul îi scapă la începutul cursei după ce s-a calificat din pole position, înainte de a fi nevoit să cedeze locul P1 coechipierului său.

Norris – care l-a felicitat și pe Piastri pentru victorie – a câștigat primul său Mare Premiu la Miami la începutul acestui an și a redus diferența față de liderul campionatului, Max Verstappen, care a fost implicat în unul dintre cele mai dramatice momente ale cursei.

Urmărindu-l pe Hamilton pentru locul al treilea, acesta a intrat în contact cu rivalul său de lungă durată după ce a blocat și a intrat prea adânc în primul viraj, aruncând pentru scurt timp în aer partea din spate a mașinii sale.

Acest lucru s-a întâmplat după mai multe schimburi de replici la radio, olandezul exprimându-și frustrarea față de lipsa sa de ritm și față de ceea ce a considerat a fi o strategie slabă din partea echipei Red Bull. În cele din urmă, el a terminat pe locul cinci, în spatele lui Charles Leclerc de la Ferrari.

Verstappen a declarat după cursă că nu are nicio intenție de a-și cere scuze echipei sale pentru răbufnirea sa și că grupul ar trebui să se concentreze pe îmbunătățire.

Formula 1 se îndreaptă spre Spa în acest weekend pentru Marele Premiu al Belgiei.

Citește și