• Padelul devine popular în Europa, dar este considerat un sport exclusivist.
  • Accesibilitatea limitată la terenuri specializate rămâne o barieră majoră pentru creșterea padelului.
  • Padelul este un sport de rachetă care combină elemente din tenis și squash.

Padelul, un sport de rachetă popular în Spania și Argentina, începe să câștige adepți și în Europa. Deși este considerat un sport mai ușor de învățat decât tenisul, acesta este mai costisitor din punct de vedere al echipamentului. Padelul necesită terenuri închise, cu pereți de sticlă, care transformă totul într-un hobby exclusivist.

Este padelul un sport exclusivist?

În momentul acesta nu mai este un sport exclusivist, ci unul care devine din ce în ce mai accesibil inclusiv în România. Padel-ul se lansase ca un sport pentru elite, dar a ajuns să fie atât de îndrăgit de către oameni încât și cererea a devenit una mult mai mare. Ce este cel mai de apreciat la acest sport este că îl practică atât tineri cât și adulți. Practic te încurajează să ieși din casă să și să elimini tot stresul pe care l-ai adunat într-o săptămână de muncă. Este un sport fun, care clar poate să devină un tabiet pentru tine și prietenii tăi.

Ce face padelul diferit de alte sporturi de rachetă precum tenisul și squash-ul?

În primul rând, padelul se joacă pe un teren mai mic decât cel de tenis.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Este înconjurat de pereți, ceea ce adaugă un element foarte interesant de strategie, pentru că mingea poate fi jucată și după ce ricoșează din pereți. Racheta folosită la padel este, de asemenea mai mică, solidă și fără corzi. Iar de cele mai multe ori se joacă în echipe de câte doi, ceea ce necesită răbdare și cooperare dar toate astea transformă jocul în ceva mult mai distractiv.

Mai simplu, padelul a preluat tot ce e mai interesant din tenis si squash.

Citește și