• România a câștigat două medalii la Jocurile Paralimpice.
  • România a câștigat o medalie de aur și una de bronz la Paralimpice.
  • România a fost reprezentată de 6 sportivi la Jocurile Paralimpice.
  • România e pe locul 61 în topul medaliilor la Paralimpice.
  • China e pe primul loc în topul medaliilor la Paralimpice, 94 de aur.

La finalul Jocurilor Paralimpice de la Paris, România a mai adăugat două medalii în vitrina cu trofee. Sportivul de judo – Florin-Alexandru Bologa, nevăzător, – a luat aur la categoria 73 de kg. Bologa nu e la prima medalie paralimpică – a mai câștigat bronzul la Rio în 2016 și la Tokyo în 2020.

A doua medalie a adus-o Camelia Ciripan, în vârstă de 45 de ani. Sportiva, care a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, cu afecțiuni severe ale brațelor și picioarelor, a luat medalia de bronz în proba de simplu feminin la tenis de masă la Paris. România, reprezentată de 6 sportivi la ediția de anul acesta, a încheiat Paralimpicele pe locul 61 în topul pe medalii. China e pe primul loc cu 94 de medalii de aur, 220 în total, urmată de Marea Britanie cu 49 de aur și 124 în total și pe trei este America cu 36 de aur și 105 în total.

Jocurile Olimpice și Paralimpice fac casă împreună – Davis a câștigat medalia de aur la săritura în lungime la Jocurile Olimpice de la Paris, iar soțul ei, Hunter, a luat aurul paralimpic la proba de alergări 400 de metri la Paralimpice. Hunter și Tara s-au căsătorit în 2022.

Recomandări

BACK TO OFFICE
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ

Citește și