• Pogba a fost suspendat inițial după ce un test antidrog a arătat niveluri crescute de testosteron.
  • El a susținut că nu a încălcat intenționat reglementările antidoping și că a luat un supliment prescris de un medic.
  • Dacă interdicția inițială ar fi fost menținută, Pogba ar fi fost exclus din competiții până în 2027.

Paul Pogba spune că „tot coșmarul său s-a încheiat” după ce o interdicție de patru ani pentru o infracțiune de dopaj a fost redusă la 18 luni în urma unui recurs cu succes la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS), scrie BBC.

Surse apropiate mijlocașului Juventus, în vârstă de 31 de ani, au declarat pentru BBC Sport că poate relua antrenamentele în ianuarie 2025 și că va fi eligibil să joace din nou din martie.

Internaționalul francez Pogba a fost suspendat de tribunalul național antidoping al Italiei (Nado) în februarie, după ce un test antidrog a constatat niveluri crescute de testosteron – un hormon care crește rezistența – în sistemul său.

Recomandări

CIOLACU, DESPRE AVORT
SAFIEDDINE A FOST UCIS
ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
VACCIN PENTRU CANCER
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ

Directorul general al CAS, Matthieu Reeb, a confirmat pentru Reuters că interdicția a fost redusă la 18 luni începând cu 11 septembrie 2023.

Într-o declarație, Pogba a spus: „În sfârșit, coșmarul s-a încheiat. Pot să aștept cu nerăbdare ziua în care îmi pot urma din nou visele. Întotdeauna am afirmat că nu am încălcat niciodată cu bună știință reglementările Agenției Mondiale Anti-Doping atunci când am luat un supliment alimentar prescris de un medic, care nu afectează și nu sporește performanța sportivilor de sex masculin.

Joc cu integritate și, deși trebuie să accept că aceasta este o infracțiune de răspundere strictă, vreau să consemnez mulțumirile mele către judecătorii Curții de Arbitraj Sportiv care mi-au ascultat explicația. Aceasta a fost o perioadă extrem de dureroasă din viața mea, deoarece tot ceea ce am muncit atât de mult a fost suspendat.”

Fostul mijlocaș al lui Manchester United și-a dus cazul la CAS și a depus mărturie în persoană la o audiere la începutul acestei veri. El a spus anterior că nu se va dopa „niciodată cu bună știință sau deliberat” și a crezut că verdictul este „incorect”.

Dacă interdicția inițială ar fi fost valabilă, câștigătorul Cupei Mondiale din 2018 nu ar fi putut juca până în 2027, când va împlini 34 de ani. Pogba a fost suspendat provizoriu în septembrie 2023, după ce a fost testat aleatoriu după primul meci al lui Juventus din sezonul 2023-24, pe 20 august.

Testul pozitiv a fost confirmat de Nado într-o a doua probă în octombrie, iar procuratura antidoping a cerut o suspendare pe patru ani. Vorbind la momentul suspendării inițiale, agentul lui Pogba, Rafaela Pimenta, a spus: „Ceea ce este cert este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce o regulă”.

Juventus l-a resemnat pe Pogba cu un contract de patru ani în iulie 2022, după ce jucătorul a renunțat la contractul cu Manchester United și a plecat ca agent liber după o perioadă de șase ani.

Cu toate acestea, întoarcerea sa la Torino a fost afectată de probleme persistente de accidentare, care l-au făcut să rateze și Cupa Mondială din Qatar din 2022. Pogba a reușit doar 162 de minute în cinci apariții în sezonul 2022-23 și a jucat un total de 51 de minute ca înlocuitor.

Citește și