Pep Guardiola recunoaște că a făcut o greșeală de tactică în înfrângerea din finala Cupei Angliei cu Manchester United

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, recunoaște că a greșit tactica în înfrângerea din finala Cupei Angliei, scor 2-1, în fața lui Manchester United, scrie BBC.

La pauza de pe Wembley și în inferioritate numerică cu 2-0, el a inversat două dintre acestea, introducându-i pe Jeremy Doku și Manuel Akanji în locul lui Mateo Kovacic și Nathan Ake. Extrema belgiană Doku a marcat pentru City în minutul 87, dar nu a putut să revină pentru a-și apăra trofeul câștigat în fața lui United în sezonul trecut.

„Felicitări lui Manchester United pentru câștigarea Cupei Angliei”, a declarat Guardiola după meci. „Cred că planul meu de joc nu a fost bun. A doua repriză a fost mult mai bună. Am fost mai intens, în parte pentru că am fost conduși cu 2-0 și nu aveam nimic de pierdut. A fost un meci strâns. Am avut ocazii clare în a doua repriză, ceea ce nu a fost ușor pentru că ei au avut marcaj uman și au apărat buzunarele, dar am avut ocazii și, din păcate, am marcat un gol puțin cam târziu”.

A fost pentru prima dată când Guardiola a pierdut o finală de cupă internă în Anglia, după patru succese în Cupa Ligii și două în Cupa Angliei. „Este normal ca echipele să piardă finale, dar acest sezon a fost extraordinar, luptând pentru toate trofeele într-un mod bun”, a adăugat el. „Ne vom odihni și vom reveni în sezonul următor”.

Guardiola a fost întrebat dacă echipa sa a fost leneșă, dar a răspuns: „Nu am fost prea mult timp: „Nu. Pentru deciziile mele nu am fost în pozițiile potrivite pentru a-i ataca. Greșeala mea, planul meu de joc nu a fost bun”.

Când a fost întrebat ce a încercat să facă, a adăugat: „Jucătorii știu motivul. Din punct de vedere tactic, nu a fost bine. Nu am fost bun astăzi. Planifici un joc pentru diferite poziții, dar nu a funcționat. Întotdeauna când jucăm împotriva lui United, avem controlul și am creat în a doua repriză, dar nu am fost capabili să o facem.”

Citește și

Exit mobile version