• Peste 20.000 de amatori participă la „Maratonul pentru Toți” în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.
  • Traseul maratonului recreează călătoria istorică a femeilor din 1789 și traversează 9 orașe.
  • Startul cursei este la ora 21:00, iar participanții vor înfrunta denivelări și temperaturi ridicate.

Ziua de azi va fi memorabilă pentru peste 20.000 de alergători amatori care vor participa la „Maratonul pentru Toți” al Jocurilor Olimpice de la Paris.

Este vorba de o competiție inedită care deschide porțile Jocurilor pentru toată lumea, condiția esențială fiind, bineînțeles, aceea de a te înscrie. Este pentru prima dată când aceasta competiție populară însoțește Jocurile Olimpice. Organizatorii i-au dat și o semnificație.

Despre ce este vorba?

Traseul „Maratonului pentru Toți” din această seară urmărește călătoria făcută de mii de femei în 1789, dornice să-l aducă pe rege înapoi la Paris. Regalitatea se instalase, în urma cu un secol, la Versailles.
După o plecare planificată la Primărie, participanții vor ajunge câteva ore mai târziu pe Esplanade des Invalides.

Recomandări

BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?

Cei 20.024 de alergători din acest maraton unic vor trebui să gestioneze 438 de metri de denivelare, în special între kilometrul 15 și 32. Ca să nu mai vorbim de faptul că temperaturile de vară le-ar putea juca feste participanților. Cursa va avea loc de-a lungul malurilor Senei, apoi spre Versailles. În total, sunt străbătute 9 orașe: Paris – Boulogne-Billancourt , Sèvres, Ville d’Avray, Versailles , Viroflay, Chaville, Meudon, Issy-les-Moulineaux. Cel mai în vârstă membru al cursei are 83 de ani, iar vârsta medie a alergătorilor este de 38 de ani.

Care este programul competiției?

Participanții la „Maratonul pentru Toți” vor pleca la ora 21.00 ora Parisului, adică 22 ora Bucureștiului din fața Primăriei. Însă nu este singura cursă din această seară. Două ore mai târziu, în jurul orei 23.00, vă veni rândul alergătorilor unei tradiționale competiții de 10 km. Traseul este același cu cel al sportivilor olimpici. Înregistrările pentru aceste doua curse sunt finalizate, dar puteți să urmăriți și să încurajați zecile de mii de alergători de-a lungul Parisului istoric sau să îi așteptați la Versailles.

Citește și