• Exerciţiile lente de pilates te pot ajuta să îţi creşti mobilitatea, forţa şi nivelul de energie.
  • Doar 10 minute de pilates pe scaun sunt suficiente ca să îţi activezi şi stabilizezi întregul corp.
  • Pilatesul nu are vârstă, de la copii până la seniori, acest sport poate fi practicat de oricine.

Cauţi o modalitate sigură şi blândă ca să îţi creşti forţa şi mobilitatea? Hai să îți spun eu un secret: pilates pe scaun poate fi o soluţie. Fără mişcări rapide şi fără puls crescut poţi să îţi antrenezi corpul acasă, la birou sau în aer liber.

Ai nevoie doar de un scaun care te ajută să îţi păstrezi echilibrul. Minodora este instructor de pilates şi yoga şi îţi propune un antrenament complet de pilates. Hai să vezi cum se face.

Zece minute pe zi este suficient. Putem folosi orice obiect de acasă. În cazul de faţă, cum avem la birou, un scaun. Scaunul este versatil. Pilatesul nu are vârstă, nu are condiţionări. Prin mişcările acestea mai lente şi mai profunde poţi să întri în profunzimea musculară şi să repari acolo unde au fost mici accidente sau tensiuni sau inflamaţii pe coloană, pe muşchi, pe ligamente, explică Minodora Timiș, instructor de pilates.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

După 10 minute de mişcare poţi să simţi cum durerile de spate trec, iar muşchii se relaxează.

O să facem o serie de exerciţii care vă vor ajuta să vă simţiţi proaspeţi ca la începutul zilei. O să începem cu câteva exerciţii de rotări de cap. Apoi trec şi ridic umerii. Înainte de 10 ori şi în spate de 10 ori. Nu uităm de picioare. Ridic în sus, în jos. Apoi deschizi uşor, lucrează abdomenul foarte bine, spune Minodora.

Poți face mișcarea și la birou. Dar, ai grijă la echilibru.