• Pepe a depăşit precedentul record deţinut de fostul portar al Ungariei, Gabor Kiraly, care avea 40 de ani şi 86 de zile când a jucat în înfrângerea în faţa Belgiei.
  • Pepe a fost titularizat în linia defensivă de trei jucători, alături de Diogo Dalot şi Ruben Dias.
  • Cehii sunt conduşi de mijlocaşul Tomas Soucek, cu Patrik Schick în ofensivă.

Fundaşul central al Portugaliei, Pepe, a devenit cel mai vârstnic jucător din istoria Campionatului European, la vârsta de 41 de ani şi 113 zile, după ce a fost introdus marţi în echipa de start a lusitanilor, în meciul din Grupa F a Euro 2024, împotriva Cehiei.

Pepe a depăşit precedentul record deţinut de fostul portar al Ungariei, Gabor Kiraly, care avea 40 de ani şi 86 de zile când a jucat în înfrângerea în faţa Belgiei din optimi la Euro 2016.

Pepe a fost titularizat în linia defensivă de trei jucători, alături de Diogo Dalot şi Ruben Dias, într-o echipă puternică a Portugaliei, condusă de căpitanul Cristiano Ronaldo, în vârstă de 39 de ani.

Recomandări

PUTIN BLOCHEAZĂ MASS-MEDIA
ROMÂNIA SE CALIFICĂ ÎN OPTIMI
BUCUREȘTIUL DEVINE CAPITALA ȘAHULUI
IUNIE 2024 BATE RECORDURI DE CĂLDURĂ
RUTTE ESTE NOUL SECRETAR GENERAL NATO
CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PĂRINTE ÎN ERA DIGITALĂ?

Cehii sunt conduşi de mijlocaşul Tomas Soucek, cu Patrik Schick în ofensivă.

Echipele de start:

Portugalia: Diogo Costa, Diogo Dalot, Pepe, Ruben Dias, Joao Cancelo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha, Nuno Mendes, Cristiano Ronaldo (c), Rafael Leao.

Republica Cehă: Cehia: Jindrich Stanek, Tomas Holes, Robin Hranac, Ladislav Krejci, Vladimir Coufal, Pavel Sulc, Tomas Soucek (c), Lukas Provod, David Doudera, Jan Kuchta, Patrik Schick.

Citește și