• Gamerii Gannicus96 și iFoxify vor fi prezenți pentru interacțiuni cu publicul
  • 16 jucători vor reprezenta echipele de fotbal în competiția online eSuperliga
  • Simulatoare de zbor folosite de viitorii piloți sunt prezentate la stadul Armatei
  • Bucharest Gaming Week are loc în acest weekend la Palatul Parlamentului

Începe prima competiție de e-sports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, cu premii totale de 130.000 de euro. 16 jucători vor reprezenta online echipele care participă fizic în prima ligă de fotbal din România.

Prima etapă, pentru că eSuperliga se va disputa 15 etape, care vor avea loc lângă stadioanele echipelor de fotbal, este programată în 20 octombrie, la Craiova. Atunci începe practice sezonul regulat al competiției online, iar organizatorii spun că jocurile din fața calculatorului vor avea loc în acelasi timp cu meciurile oficiale din campionat. Primul sezon al eSuperligii se încheie în primăvara anului viitor. Atunci vor fi acordate și premiile și bonurile care ajung, așa cum spuneai, la 130.000 de euro. Cei 16 jucători care reprezenta cluburile au fost prezentați în cadrul Bucharest Gaming Week, care se desfășoară azi și mâine la Palatul Parlamentului.

Cu ce alte atracții sunt așteptați participanții la eveniment?


Nu ai cum să fii pasionat de jocuri și să nu îți găsești ceva pe plac, de suflet, la ediția din acest an a Bucharest Gaming Week. Aș aminti cele două simulatoare de realitate virtuală folosite de studenții Academiei Forțelor Aeriene în toate fazele de instruire. Pe aceste simulatoare, viitorii piloți învață lucruri simple, de la pornirea motoarelor, până la efectuarea unor misiuni complexe, cum ar fi gestionarea unor situații deosebite ce pot apărea în timpul zborului. Nu vor lipsi nici prezentările de drone, de roboți, toate la standul Armatei României. Și cei mai mici vizitatori vor avea ceva de învățat. Ei vor fi ajutați să se descurce în online și învățați să evite pericolele de pe internet.

Recomandări

A.I.-UL ÎȚI FURĂ LOCUL DE MUNCĂ
TRUMP CERE PROTECȚIE
ORBAN VS. LEYEN
GERMANIA AJUTĂ UCRAINA
VALOAREA TESLA SCADE
LESS IS BETTER

Citește și