• Sportivii români vor evolua astăzi la canotaj, gimnastică artistică, tenis și tenis de masă.
  • Duelul Irina Begu-Iga Swiatek de la tenis este cel mai așteptat meci al zilei pentru români
  • Ancuța Bodnar și Simona Radiș vâslesc în seriile probei de dublu vâsle feminin.
  • Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs sunt văzuți favoriți la dublu mixt la tenis de masă.

Astăzi încep oficial Jocurile Olimpice de la Paris și tot astăzi se vor oferi și primele medalii.
În programul zilei sunt incluse 24 de discipline sportive, de la tenis și canotaj, până la gimnastică artistică. Încep și primele emoții pentru România. 21 de sportivi din delegația noastră vor intra astăzi în competiție.

Cele mai mari speranțe le avem la canotaj acolo unde Ancuţa Bodnar și Simona Radiş, care au fost medaliate cu aur la Tokyo, își vor începe drumul către un nou rezultat în seriile probei de dublu vâsle feminin. Tot la canotaj îl avem în serii la simplu masculin pe Mihai Chiruţă, la dublu vâsle masculin pe Andrei Cornea și Marian Enache, la patru vâsle masculin îi mai avem pe Leontin Nuţescu, Andrei Lungu, Florin Horo-dişteanu și Ioan Prundeanu, iar la proba de 4 vâsle feminin pe Mădălina Moroşan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireş.

Avem un duel foarte greu și în tenis. Irina Begu o întâlneșe pe Iga Swiatek, marea favorită la aur. Ana Bogdan o va întâlni și ea pe italianca Jasmine Paolini, iar Jaqueline Cristian pe Caroline Garcia. La tenis de masă, sperăm în premieră la o medalie olimpică, iar cea mai mare șansă o avem la dublu mixt, unde Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs vor juca astăzi în optimi și sunt printre favoriți.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
GEN Z SUFERĂ DE DOOMSCROLLING
„ÎN SLUJBA ȚĂRII”
TRANSFORMAREA ANULUI

Tot la tenis de masă o avem pe Elizabeta Samara la simplu feminin și pe Eduard Ionescu la simplu masculin. Nu în ultimul rând, îl avem și pe Andrei Muntean care va concura în calificări la gimnastică artistică.

Citește și