• Prințul de Wales va participa duminică la finala Euro 2024 de la Berlin pentru a vedea cum va juca Anglia împotriva Spaniei.
  • Prințul William este președintele Asociației de Fotbal (FA) și a participat la victoria Angliei asupra Elveției în sferturile de finală.
  • Regele, a felicitat echipa pentru victoria din semifinală.

Prințul de Wales va participa duminică la finala Euro 2024 de la Berlin pentru a vedea cum va juca Anglia împotriva Spaniei, a confirmat Palatul Kensington, scrie BBC. Prințului i se va alătura și prim-ministrul Sir Keir Starmer. Echipa de fotbal a Angliei își propune să câștige primul premiu important din ultimii 58 de ani.

Prințul William este președintele Asociației de Fotbal (FA) și a participat la victoria Angliei asupra Elveției în sferturile de finală și la meciul din faza grupelor împotriva Danemarcei.

După victoria din semifinală în fața Olandei de miercuri, Prințul William a felicitat echipa într-o postare pe X, spunând: „Ce frumusețe, Ollie!”. Ollie Watkins a asigurat victoria echipei cu o lovitură de ultim minut care a ferit Anglia de a intra în prelungiri.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Tatăl prințului, Regele, a felicitat echipa pentru victoria din semifinală și le-a transmis „cele mai bune urări” pentru meciul de duminică. Prințul de Wales și-a luat fiul cel mare, Prințul George, în finala Euro în 2021, la Wembley, când Anglia a pierdut la penalty-uri în fața Italiei.

Prințul William a participat la victoria echipei împotriva Germaniei la Euro 2022 feminin și le-a acordat jucătoarelor medalii. Echipa masculină nu a câștigat niciun turneu important de la Cupa Mondială din 1966 și nu a câștigat niciodată Campionatul European. Mii de suporteri ai Angliei sunt așteptați la Berlin duminică, meciul de la Olympiastadion începe la ora 20:00.

Întrebat despre o posibilă sărbătoare în cazul în care Anglia câștigă, Sir Keir a spus „cu siguranță ar trebui să marcăm această ocazie”, dar nu a confirmat o zi liberă pentru țară, spunând că nu dorește „s-o înfrunte”.

Citește și