• Evenepoel, în vârstă de 24 de ani, a scris istorie la Jocurile Olimpice din acest an.
  • El a devenit primul bărbat care a câștigat medaliile de aur la cursa pe șosea și la contratimp la aceeași ediție.
  • Dublul campion mondial la contratimp Filippo Ganna a fost al doilea cel mai rapid în fiecare punct.

Remco Evenepoel a încununat un sezon spectaculos prin apărarea cu succes a titlului său mondial la contratimp la Campionatele Mondiale UCI Road 2024 din Zürich, Elveția, duminică, 22 septembrie, scrie Olympics.

Evenepoel a adăugat tricoul curcubeu la dublul său aur de la Paris 2024, devenind primul bărbat și doar al doilea ciclist din istorie, după Grace Brown, care câștigă titlul olimpic și mondial în același an. Brown a reușit acest lucru în proba feminină de contratimp.

Evenepoel, în vârstă de 24 de ani, a scris istorie la Jocurile Olimpice din acest an, când a devenit primul bărbat care a câștigat medaliile de aur la cursa pe șosea și la contratimp la aceeași ediție. Pentru a adăuga la sezonul său fenomenal în șa, Evenepoel a terminat al treilea la Turul Franței 2024.

Recomandări

TRUMP VREA VICTORIA
CE PROMITE MUSK
MACRON CERE SCHIMBĂRI
REMCO IA TITLUL
PLANUL LUI NETANYAHU
ZELENSKI E ÎN SUA

Evenepoel a avut câteva momente de nervozitate la rampă, când lanțul său s-a desprins înainte de start, echipa sa având nevoie de ceva timp pentru a-l repara, dar odată ce a luat startul, ciclistul și-a evidențiat dominația la Zurich, conducând la primul, al doilea și al treilea control al timpului pe traseul de 46,1 km, înainte de a câștiga cu un timp de 53 de minute, 01,98 secunde (53.01.98). Senzația belgiană a avut chiar timp să își sărbătorească reușita cu puțin timp înainte de linia de sosire.

Dublul campion mondial la contratimp Filippo Ganna a fost al doilea cel mai rapid în fiecare punct, dar nu a putut găsi suficientă viteză pentru a-l depăși pe Evenepoel. Ganna a cucerit argintul, terminând cu doar șase secunde mai lent decât Evenepoel pentru un podium 1-2 care repetă rezultatul de anul trecut.

Citește și