• România mai bifează două medalii de argint la Jocurile Olimpice.
  • Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel sunt vicecampioane la dublu rame.
  • Cozmiuc și van Groningen au luat argintul la dublu vâsle, categoria ușoară.
  • România a urcat pe locul 11, cu șase medalii câștigate la JO.
  • David Popovici s-a întors în țară cu cele două medalii câștigate.

Ziua și medaliile! România a bifat încă două medalii de argint, tot pe apă. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au urcat pe podium la dublu rame, iar Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au adus și ele argintul la dublu vâsle categorie uşoară.

Astfel, România a adunat la Jocurile Olimpice 6 medalii, două de aur, trei de argint și una de bronz și a urcat pe locul 11 în clasamentul de la Paris.

David Popovici a adus acasa cele două medalii – de aur și bronz- obținute la probele de natație. 20 de ani a așteptat România să câștige medalia de aur la natație. Iar David le-a amintit conducatorilor acestei țări că dacă s-ar face mai multe investiții, am avea mai mulțti sportivi cu medalii olimpice la gât.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
TRUMP: O URĂSC PE TAYLOR SWIFT!
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
LA CE-I SERVEȘTE ȘCOALA?
S.O.S SECRET SERVICE

Dincolo de momentele frumoase și de mândrie pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice, opinia publică s-a împărțit în două după meciul de box dintre algerianca Imane Khelif și italianca Angela Carini.

Sportiva noastră a trebuit să se retragă împotriva lui Imane Khelif, înainte de a izbucni în lacrimi pentru atâtea sacrificii care s-au dus în fum. O scenă cu adevărat neolimpică: ruşine birocraţilor care au permis un meci care, în mod evident, nu a fost în condiţii de egalitate”, a scris fostul Premier al Italiei, Matteo Salvini.

În schimb, printr-un comunicat de presă, Comitetul Internațional Olimpic a apărat-o pe sportiva din Algeria.

„Toţi sportivii care participă la turneul de box al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 respectă regulile de eligibilitate şi de participare la competiţie, precum şi toate regulile medicale aplicabile stabilite de unitatea responsabilă cu boxul pentru Paris 2024” – Comitetul Internațional Olimpic.

Citește și