• Florian Enache și Andrei Cornea sunt campioni la Jocurile Olimpice.
  • Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost medaliate cu argint.
  • Echipa de 8 rame cu cârmaci s-a calificat în finala de mâine.

Zi cu medalii pentru echipa olimpică de canotaj a României la Paris. Sportivii români au obținut aur și argint pentru echipajele de dublu vâsle. În plus, echipele de patru rame au concurat în finale, dar nu au obținut medalii.

Cum au evoluat Florian Enache și Andrei Cornea în proba de dublu vâsle?

Florian Enache și Andrei Cornea au câștigat medalia de aur în proba de dublu vâsle masculin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Au dominat cursa de la început până la sfârșit, impunându-se în fața echipajelor din Elveția și Italia. Este a patra medalie olimpică pentru România la aceste Jocuri. Într-un efort perfect sincronizat, cei doi canotori au demonstrat o pregătire impecabilă și o forță impresionantă, aducând aurul mult așteptat pentru țara noastră.

Ce performanță au avut Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin?

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut medalia de argint la dublu vâsle feminin, adăugând încă o performanță remarcabilă pentru România. Într-o cursă extrem de competitivă, echipajul românesc a luptat pentru aur, dar s-a clasat pe locul doi, fiind devansate de echipa din China. Este a doua lor medalie olimpică după cea de aur câștigată la Tokyo 2020, demonstrând constanță și excelență în performanțele lor.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Cum s-au descurcat celelalte echipaje românești la Jocurile Olimpice?

Echipajul de patru rame masculin a terminat pe locul cinci, iar cel de patru rame feminin, compus din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat pe locul patru. În proba de opt rame cu cârmaci, echipa masculină a reușit calificarea în finală, clasându-se pe locul trei în recalificări. Mihai Chiruță nu a reușit să ajungă în finala de simplu vâsle masculin, terminând pe locul cinci în semifinale, urmând să concureze în finala B. România continuă să fie o prezență importantă în canotajul internațional, iar evoluțiile sportivilor nostri la Paris 2024 ne face onoare.

Citește și