• Mihaela Cambei a câștigat medalia de argint la haltere la Jocurile Olimpice.
  • Până la Cambei, România nu avea nicio medalie olimpică la haltere fete.
  • Sabrina Voinea așteaptă rezultatul de la TAS pentru medalie la sol.

O fată de 21 de ani dintr-o comună din Bacău a ridicat mai mult decât dublul greutății sale la fiecare încercare și le dă lecții de viața tinerelor din generația ei.

Mihaela Cambei a sărutat haltera după performanța care i-a asigurat medalia la categoria 49 de kilograme de la Jocurile Olimpice. 206 kilograme a cumulat românca atomică la cele două categorii: smuls plus aruncat.

Pe Mihaela a depășit-o doar campioana olimpică de ediția trecută, chinezoaica, Hou Zhihui. Cu nou record olimpic. „Am ridicat tone în fiecare zi ca să ajung aici”, e mesajul Mihaelei după prima medalie olimpică cucerită de o româncă la haltere.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

România a ajuns la 8 medalii olimpice: 3 de aur, 4 de argint și una de bronz. Și mai speră și la altele, nu doar de la sportivii aflați încă în cursă, ci și de la Sabrina Voinea, gimnasta care se consideră defavorizată după exercițiul ei la sol, când în locul ei a urcat pe podium americanca Jordan Chiles. Sabrina așteaptă până cel târziu duminică răspunsul la contestația sa, depusă la TAS.

Americanii și chinezii – primele două țări în clasamentul medaliilor – se luptă între ei.

Citește și