• Șansele ca România să găzduiască meciurile de la Euro sunt minime
  • UEFA ar putea muta turneul într-o singură țară, sau un singur oraș
  • Rămânem cu trei stadioane și o linie de cale ferată în București

Sunt șanse mari să pierdem organizarea meciurilor de la Euro, după ce am pierdut și calificarea.

Cu 6 luni înainte de turneu, UEFA nu știe sigur cum și unde se vor juca meciurile, dar are câteva scenarii făcute. „Pare o utopie să te gândești că EURO se va desfășura în 12 orașe”, scriu jurnaliștii de la Marca.

La cum merge vaccinarea în Europa, e clar că nu vom rezolva pandemia până în vară. Președintele Federației Elvețiene e singurul oficial care a vorbit deschis despre discuțiile pe care le poartă UEFA în momentul ăsta.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

„O opțiune ar fi organizarea într-o singură țară, Rusia sau Germania. A doua ar fi alegerea unui singur oraș, cu suficiente stadioane. Londra, de exemplu”, a spus Dominic Blanc, președintele Federației Elvețiene.

Așadar, șanse spre zero ca și Bucureștiul să fie inclus în decizia pe care UEFA o va anunța abia în martie. Putem pierde 4 meciuri, dar rămânem cu 4 victorii – trei stadioane și o linie de cale ferată, toate incluse în dosarul de organizare a Campionatului European, ca prioritate națională.

Cum arata investițiile? Stadionul Steaua e gata, la fel și linia de cale ferată Otopeni – Gara de Nord, iar stadioanele Giulești și Arcul de Triumf vor fi inaugurate, cel mai probabil, în primăvară.