• Franța a eliminat Belgia cu 1-0, gol marcat de Randal Kolo Muani.
  • Portugalia s-a calificat în sferturi după ce a învins Slovenia la penalty-uri.
  • România întâlnește Olanda, iar Austria joacă împotriva Turciei astăzi.

Franța elimină Belgia cu 1-0 în optimile EURO 2024, iar Portugalia câștigă dramatic la penalty-uri împotriva Sloveniei. Astăzi, România se pregătește să întâlnească Olanda, iar Austria se confruntă cu Turcia în ultimele meciuri din optimile de finală.

Ce s-a întâmplat ieri la EURO?

Ieri, Franța a învins Belgia cu 1-0 în optimile EURO 2024, eliminând astfel Belgia din competiție. Belgia a avut posesie și ocazii, dar nu a reușit să transforme șansele în goluri. Golul decisiv a fost marcat de Randal Kolo Muani în minutul 85, după o deviere. Antrenorul Belgiei, Domenico Tedesco, și jucătorii săi au fost profund dezamăgiți de rezultat, în special de faptul că echipa nu a reușit să înscrie în trei din cele patru meciuri jucate în turneu.

Tot ieri, Portugalia a învins Slovenia cu 3-0 la penalty-uri după un meci care s-a terminat 0-0 în timpul regulamentar și în prelungiri. Portarul portughez Diogo Costa a salvat toate cele trei penalty-uri ale Sloveniei, asigurând calificarea echipei sale în sferturile de finală, unde vor întâlni Franța. Cristiano Ronaldo a ratat un penalty în prelungiri și a fost vizibil emoționat, dar echipa sa a reușit să se califice în ciuda dificultăților.

Recomandări

AVEM DATELE ALEGERILOR!
TRUMP VS. BIDEN, CINE ARE DREPTATE?
CE SE ALEGE DE UK
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

Ce vedem astăzi la competiția din Germania?

Astăzi, în optimile de finală ale EURO 2024, România se va confrunta cu Olanda la Munchen, iar Austria va juca împotriva Turciei la Leipzig. Meciul România-Olanda este așteptat cu mare interes, având în vedere că România nu a mai ajuns în fazele eliminatorii ale unui turneu major din 2000. Olanda a terminat pe locul trei în Grupa D și este pregătită să se revanșeze după o înfrângere cu Austria.

Meciul dintre Austria și Turcia promite, de asemenea, să fie intens, având în vedere performanțele recente ale ambelor echipe. Austria a obținut victorii impresionante împotriva Poloniei și Olandei în faza grupelor, în timp ce Turcia a reușit să ajungă în optimile de finală cu o victorie dramatică împotriva Cehiei.

Citește și