• Ultimul meci al serii de luni este al doilea meci din Grupa D, în care Franţa se va confrunta cu Austria.
  • Meciul dintre România şi Ucraina pune faţă în faţă două echipe avide să îşi îmbunătăţească recordurile la turneele finale ale EURO.
  • Unica victorie a tricolorilor la Euro a fost obţinută în 2000, la ediţia din Belgia şi Olanda.

Grupa E la Euro 2024 începe luni, cu România împotriva Ucrainei, înainte ca Belgia să-şi înceapă campania împotriva Slovaciei. Ultimul meci al serii de luni este al doilea meci din Grupa D, în care Franţa se va confrunta cu Austria.

Meciul dintre România şi Ucraina pune faţă în faţă două echipe avide să îşi îmbunătăţească recordurile la turneele finale ale EURO, prin obţinerea unei victorii. În cele 16 meciuri jucate în această competiţie, România a reuşit o singură victorie (5 remize 10 înfrângeri), în timp ce Ucraina a pierdut opt din cele 11 meciuri disputate la EURO.

Unica victorie a tricolorilor la EURO a fost obţinută în 2000, la ediţia din Belgia şi Olanda, când România a reuşit un succes istoric împotriva Angliei, pe care a învins-o cu 3-2, cu golurile lui Chivu, Munteanu şi Ganea.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Etica de echipă este esenţială pentru ambele tabere, aşa cum a fost de acord Valentin Mihăilă – care se luptă pentru un loc de titular în faţa lui Denis Alibec – atunci când a evaluat adversarii României:

„Am urmărit multe meciuri ale lor şi am analizat toţi jucătorii lor. Nu vreau să încep să vorbesc despre jucători individuali, dar ei s-au calificat din aceleaşi motive ca şi noi: au fost un grup coerent”.

Prima întâlnire la nivel de competiţie oficială între România şi Ucraina

Aceasta este prima întâlnire la nivel de competiţie oficială dintre cele două naţiuni, pentru că precedentele şase au fost toate amicale. România a câştigat primele trei, iar Ucraina a rămas neînvinsă în ultimele trei obţinând două victorii şi o remiză.

Tricolorii au ajuns încă de duminică la München, parcurgând distanţa de la Würzburg cu trenul. Ei locuiesc în acelaşi hotel în care a fost cazată naţionala Germaniei, înaintea meciului de deschidere a Euro 2024, câştigat cu 5-1 în faţa Scoţiei.

Duminică, timp de 45 de minute, atât cât le-a permis regulamentul competiţiei, tricolorii s-au pregătit pe stadionul care luni va găzdui primul meci de la Campionatul European din Germania.
Toţi jucătorii s-au pregătit normal, arătându-se gata de confruntarea cu Ucraina, relatează frf.ro.

Pe Munich Football Arena, care pentru acest turneu are o capacitate de 66.000 de locuri, s-a disputat şi meciul de deschidere de la EURO 2024, Germania – Scoţia, 5-1.

Partida va fi arbitrată de Glenn Nyberg (Suedia), asistat de Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (Suedia). Al patrulea oficial este Espen Eskas (Norvegia), în timp ce arbitru VAR va fi Rob Dieperink (Ţările de Jos), asistat de Pol van Boekel (Ţările de Jos), Jerome Brisard (Franţa).

Citește și