• Autoritățile din Oradea plănuiesc să construiască un complex de lux care va avea un stadion ultra-modern.
  • Noua arenă ar avea o capacitate de 16.100 de locuri și un hotel.
  • În momentul de față, proiectul este doar o propunere, în plină campanie electorală.

România ar putea avea o nouă arenă de cinci stele. De această dată, la Oradea. Noul stadion va avea și un hotel, iar costurile totale pentru complexul sportiv se ridică la peste 45 de milioane de euro + TVA, durata de realizare fiind de 28 de luni. Baza sportivă va fi pe strada Făgărașului, între noua sală de sport aflată în construcție și amplasamentului Grădinii Zoologice. Complexul va conține trei obiective principale:

  • Stadionul cu 16.291 de locuri.
  • Piața de acces pietonal şi parcarea subterană de 150 de locuri.
  • Hotelul, zona de conferințe şi spa.

„În ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat, azi, 12 Octombrie – Ziua Oradiei, a fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv. (…)

În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor”, a anunțat primarul orașului Oradean, Ilie Bolojan, pe pagina sa de Facebook.