• Scandalul din finala de la sol de la gimnastică continuă: Nadia a mers la șeful Federației Internaționale.
  • Morinari Watanabe, președintele FIG, spune că exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat.
  • Sabrina Voinea spune că este dispusă să își caute dreptatea la TAS dacă nu are succes la FIG.
  • Există precedent: în 2022, o sportivă a primit medalia de bronz după ce a mers cu cazul la TAS.
  • În cazul în care Sabrina primește bronzul, Jordan Chiles nu va fi deposedată de medalia ei.

Scandalul de la Jocurile Olimpice continuă. Sabrina Voinea își caută dreptatea la Federația Internațională de Gimnastică. Și dacă nu o obține acolo, e dispusă să meargă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Iar gimnasta de 17 ani are și un precedent favorabil, astfel că încă speră la medalie.

Nadia a fost din prima clipă implicată cu totul în acest scandal, fiind de partea Sabrinei care acuză că i-a fost refuzat bronzul. Asta după ce în nota acordată Sabrinei a apărut o deducție de o zecime, dată pentru ieșirea de pe covor, însă imaginile ne arată că o asemenea ieșire nu a existat. Astfel, atât președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cât și Nadia au vorbit direct cu Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale. Acesta dă asigurări că exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat.

Însă chiar și așa, Sabrina Voinea e dispusă să meargă la TAS pentru a-și găsi dreptatea. Iar acolo există un precedent: în 2022, elvețianca Fanny Smith a terminat pe locul 4 după ce s-a considerat că ar fi obstrucționat o adversară.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

A câștigat la TAS și a primit medalia de bronz. Daniela Maier, cea care primise atunci medalia de bronz, nu a fost deposedată de aceasta. Așa ar fi și în acest caz: dacă Sabrina câștigă medalia de bronz, finala de la sol va avea practic 2 medaliate cu bronz. Iar acel caz din 2022 s-a judecat rapid de TAS, în mai puțin de o lună. Totuși, să sperăm că Sabrinei i se va face dreptate la reanalizarea exercițiului și nu se va mai ajunge la TAS.

Citește și