• Simone Biles a cucerit aurul la individual-compus, fiind urmată de Rebeca Andrade din Brazilia.
  • Ana Maria Bărbosu a terminat pe 17, cu 52.465 puncte, iar Amalia Ghigoarță a terminat pe 22 cu 50.732 puncte.
  • Biles a avut un punctaj total de 59.131, Andrade de 57.932, iar Sunisa Lee de 56.465.
  • Ana Maria Bărbosu a obținut cea mai bună notă a sa la sărituri și a primit 14.000 de puncte.
  • Biles a fost liderul clasamentului după 5 din cele 6 rotații; după a doua rotație se afla pe locul 3.
  • Biles este doar a treia gimnastă care câștigă de două ori consecutiv aurul la individual-compus la JO.

Simone Biles este regina gimnasticii din nou. Americanca a câștigat la individual-compus la Jocurile Olimpice și devine doar a treia din istorie cu două medalii de aur olimpice consecutive în proba supremă. Româncele noastre, Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarță, au terminat pe locurile 17, respectiv 22.

Simone Biles este regina supremă în gimnastică. Dacă mai exista vreo îndoială, a reconfirmat aseară în finala de la individual-compus de ce este considerată una dintre cele mai bune din toate timpurile. Biles, după succesul obținut aseară, a fost întrebată despre acest statut, de GOAT, greatest of all-time. Răspunsul ei: eu încă mai cred că sunt Simone Biles din Spring, Texas, o fată căreia îi place să sară.

Biles a fost dominantă, fiind prima după 5 din cele 6 rotații. Doar după cea de-a doua se afla pe locul trei. La final, ea și principala rivală, Rebeca Andrade din Brazilia, erau despărțite de un punct și ambele urmau să concureze la sol. Biles nu a greșit și câștigă din nou aurul olimpic. Este a șasea ediție consecutivă de Jocurile Olimpice la care aurul la individual compus este obținut de o sportivă din Statele Unite. Ultima sportivă din afara SUA care a luat aurul la JO? Simona Amânar, la Sydney în 2000.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarță. Deși ar putea să pară rezultatele finale ușor dezamăgitoare, e foarte important contextul: din 2012 nu am mai avut sportivă în finala la individual-compus. Ana a terminat pe poziția a 17-a cu 52.465 de puncte, iar cea mai mare notă a sa a venit la sărituri, 14.000. Din păcate, a avut probleme la paralele și astfel a pierdut câteva poziții în clasamentul final. Iar Amalia Ghigoarță a început bine competiția și era pe 17 după două rotații, însă apoi a căzut în clasament.

Citește și