• Lamine Yamal, un fotbalist spaniol de doar 16 ani, a marcat un gol istoric pentru Spania împotriva Franței în semifinalele Euro 2024.
  • Yamal are deja un impact semnificativ pe scena internațională și a rescris deja cartea recordurilor în sezonul său de debut la Barcelona.
  • Golul său a venit la un moment crucial, când Spania era condusă cu 1-0 în semifinala unui turneu major.

Din când în când, la un Campionat European se marchează un gol care trece testul timpului. Este amintit, reluat și comentat timp de decenii, scrie BBC.

Golul istoric al lui Lamine Yamal pentru Spania împotriva Franței în semifinalele Euro 2024 poate fi adăugat pe listă. Când Spania era condusă cu 1-0, Yamal a trimis un șut genial din afara careului la colțul scurt, intrând astfel în cărțile de istorie.

La 16 ani, el a devenit cel mai tânăr om care înscrie în istoria turneului – și i-a făcut pe cei care îl urmăreau să rămână înmărmuriți. „S-a născut un superstar”, a spus fostul atacant englez Gary Lineker la BBC One. „A fost momentul meciului, probabil momentul turneului”.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Golul, care i-a făcut pe fanii de pe Allianz Arena și din întreaga lume să tresară în timp ce era reluat cu încetinitorul, a fost cu atât mai impresionant cu cât a fost marcat la momentul potrivit. S-a întâmplat la 1-0 în semifinala unui turneu major. A fost un moment de mare presiune, dar pe care l-a gestionat fără efort.

Yamal nu a dat semne de nervozitate în niciun moment din perioada premergătoare competiției la categoria grea. Zâmbea și glumea cu coechipierii săi pe teren în orele dinaintea începerii meciului și a transmis această încredere în prestația sa.

Yamal are acum un impact pe scena internațională, dar a rescris deja cartea recordurilor în sezonul său de debut la Barcelona. El a devenit cel mai tânăr titular și marcator al echipei spaniole, precum și cel mai tânăr marcator din La Liga.

Yamal împlinește 17 ani pe 13 iulie, cu o zi înainte de finala Euro 2024, în care Spania va înfrunta Anglia sau Olanda.

Oferind o perspectivă asupra mentalității sale, adolescentul a spus că tot ce vrea să facă pentru a-și sărbători ziua de naștere este să „câștige, să câștige, să câștige și să câștige”. Indiferent cu cine se va confrunta Spania în finală, ar fi bine să nu-i ofere tânărului o motivație suplimentară, așa cum probabil a făcut Franța.

Citește și