• Blocul din Satul Olimpic în care sunt găzduiți sportivii români îi așteaptă la Paris.
  • Primele calificări pentru sportivii români încep pe 27 iulie la canotaj, tenis, box.
  • 60% din români sunt interesați de Jocurile Olimpice de la Paris.
  • 55% din români, cei mai mulți Milleniali, sunt inspirați de JO să facă sport.

Team Romania a plecat astăzi la Paris. Cea mai mare parte a echipei, reprezentanții a 10 sporturi, care vor intra în competiție în primele zile. România este reprezentată la Jocurile Olimpice de107 sportivi, care vor concura în 18 sporturi. Printre aceștia se numără David Popovici la înot, Annaliese Drăgan la gimnastică ritmică și Ana Bogdan la tenis.

Ce îi așteaptă pe sportivii noștri?


Sportivii au plecat cu o cursă charter, nava Nadia Comâneci. Clădirea din satul Olimpic este pregătită, are inclusiv bannerele de întâmpinare. Timp de cinci zile, sportivii noștri se vor acomoda cu atmosfera de la Paris.

Competițiile încep de miercuri, dar vineri, pe 26, va avea loc ceremonia oficială. Iar pe 27 primii români care intră în lupta pentru medalii sunt canotorii, echipele de tenis feminin, de tenis de masă, box și gimnastică artistică. În Salonul Oficial de la Otopeni, sportivii au fost încurajați de Elisabeta Lipă și de președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ce așteptări au românii de la Olimpiadă?

Sigur că așteptăm cât mai multe medalii, la urma urmei, sportul este fenomenul care ne face să fim mândri că suntem români și am văzut asta și la Campionatul European de Fotbal.

Interesul românilor față de Jocurile Olimpice este mare, 6 din 10 spun că vor urmări ce se întâmplă la Paris, arată un studiu Ipsos realizat în 30 de țări.

Suntem mai mulți decât francezii chiar, doar 46% dintre ei sunt interesați de competițiile sportive olimpice.

Revenind la români, mai aflăm din studiu ca 45% au drept sport olimpic preferat gimnastica, nu e de mirare, am avut mari perfomanțe de-a lungul timpului.

Pe locul al doilea se află tenisul, cu 31%, deși aici, la jocuri olimpice nu am excelat, dar umbra lui Halep se proiectează. Iar pe al treilea e atletismul.

Vorbind despre performațele sportivilor, așa cum știm, ele sunt mereu inspiraționale.

După fiecare competiție în care românii au succes, crește numărul copiilor care se înscriu să facă acel sport, fie că vorbim despre gimanstică, despre tenis, despre fotbal sau despre înot. Mai bine de jumătate dintre români spun că Jocurile Olimpice îi motivează să facă sport.

Citește și