• Româncele ratează podiumul în finala la sol de la Jocurile Olimpice.
  • Ana Bărbosu a pierdut medalia de bronz după o contestație.
  • Andrea Miklos atinge un nou record personal la 400 metri.

Ziua 10 la Jocurile Olimpice ne aduce dezamăgire și noi șanse la medalii. Sportivii români s-au calificat mai departe la atletism și lupte greco-romane, dar gimnasta Ana Bărbosu a suferit o mare decepție în urma unei contestații.

Ce s-a întâmplat astăzi la gimnastică?

În finala de la sol, gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au obținut ambele nota 13.700, dar penalizările pentru ieșirea de pe suprafața de concurs le-au costat șansa la medalii. Inițial clasată pe locul trei, Bărbosu a fost depășită după o contestație a americancei Jordan Chiles, care a obținut 13.766 și a urcat pe podium, lăsând-o pe româncă pe locul patru. Rebeca Andrade din Brazilia a cucerit aurul, iar Simone Biles a obținut argintul.

În proba de bârnă, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul opt după două căzături, obținând 11.733. Alice D’Amato a adus Italiei primul aur olimpic la gimnastică artistică, urmată de Yaqin Zhou și Manila Esposito.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Ce rezultate au mai avut românii la Jocurile Olimpice?

La lupte greco-romane, Răzvan Arnăut a avansat în sferturile de finală cu o victorie de 4-2, în timp ce Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat după o înfrângere cu 3-1.

Pe pista de atletism, Andrea Miklos a impresionat cu un nou record personal de 50.54 secunde, calificându-se în semifinalele probei de 400 metri. Alin Alexandru Firfirică a obținut un loc în finala de aruncare a discului, cu o aruncare de 63.66 metri.

Dar, din păcate, echipa națională de tenis de masă a fost eliminată în optimile de finală de către India, cu scorul de 3-2, ratând astfel ultima șansă la o medalie olimpică la această disciplină.

Citește și