• TAS a constatat că nu a fost respectate toate procedurile legale în cazul contestație Sabrinei.
  • Judecătorii TAS nu au dorit să intervină peste decizia de notare a arbitrilor.
  • Unghiul care arăta că Sabrina nu a ieșit de pe covor nu a fost disponibil arbitrilor la acel moment.

Una caldă, alta rece. Ana Bărbosu primește medalia de bronz de la TAS, Sabrina Voinea rămâne cu lacrimile și frustrarea. Deși argumentele echipei care a reprezentat-o la TAS erau valide, judecătorii au decis să nu admită contestația. Motivul? Nu au dorit să creeze un precedent periculos.

Este un argument care provoacă poate și mai multă frustrare. Care este realitatea?

Am sperat că se va face dreptate pentru ambele sportive ale noastre și că vom avea o situație fără precedent și mai multe gimnaste vor primi medalia de bronz. Nu s-a întâmplat asta.

Jordan Chiles rămâne fără medalia primită, aceasta ajunge la Ana Bărbosu.

Recomandări

DRONELE LUI PUTIN ÎN RO
CRISTOIU, DESPRE CIUCĂ
SUA VOR PACEA
KATE TERMINĂ CHIMIOTERAPIA
VIN PLOILE!
ARME NUCLEARE BY KIM

În ceea ce o privește pe Sabrina Voinea, ea termină oficial concursul pe locul 4. De ce s-a decis asta? În condițiile în care Sabrina a primit o depunctare de 0,1 pentru că ar fi ieșit de pe covor, iar Nadia și televiziunea americană NBC au demonstrat cu ajutorul unui clip că acest lucru nu s-a întâmplat. Judecătorii TAS au văzut și ei imaginile, însă au decis să respingă contestația. Motivul? Nu au dorit să creeze un precedent.

TAS nu rearbitrează o finală. Și folosirea unor imagini care nu au fost disponibile arbitrilor care au judecat exercițiul Sabrinei Voinea ar fi însemnat exact asta.

Conform IAmSport care citează surse apropiate forului de la Lausanne judecătorii au constatat că nu au fost respectate toate procedurile legale. Cu alte cuvinte, o decizie în favoarea Sabrinei ar fi însemnat că încalcă regulamentele și orice viitoare contestație ar fi fost judecată astfel, și pe baza imaginilor care nu au fost la dispoziția arbitrilor. Ar fi fost o minimizare a autorității unui juriu dintr-o competiție.

Decizia este frustrantă, după cum admite și TAS, însă consecințele unei decizii favorabile Sabrinei ar fi putut fi mai grave decât această penalizare a ei. Cel puțin, așa au privit judecătorii cazul.

Citește și