- Un bărbat în vârstă de 52 de ani a devenit viral datorită obiceiului său de a fuma în timpul maratonului.
- Bărbatul a fost descalificat de la Maratonul Xiamen din acest an.
- Anul trecut, Asociația Chineză de Atletism a implementat noi reguli care interziceau fumatul pentru a încuraja un stil de viață mai sănătos în rândul participanților la cursă.
Un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a devenit viral pentru obiceiurile sale de fumat în urmă cu doi ani, a câștigat mai multă atenție după ce a fost descalificat de la Maratonul Xiamen din 2024, scrie International Business Times.
Advertisment
Un chinez, cunoscut sub numele de „Unchiul Chen” și „Fratele Fumător” în China, a fost descalificat de la Maratonul Xiamen din 2024, după ce a fost surprins combinând obiceiurile sale de fumat și alergat.
„Unchiul Chen” a finalizat maratonul, care a durat 26,2 mile, în doar trei ore și 33 de minute. În timp ce viteza maratonistului a fost impresionantă și peste medie, cel mai recent timp de terminare a fost cu cinci minute mai lung decât alergarea din 2022. După ce a terminat cursa, „Unchiul Chen” a fost descalificat pentru încălcarea regulilor cursei, după ce a continuat să fumeze țigări constant pe tot parcursul traseului.
Recomandări
Anul trecut, Asociația Chineză de Atletism a implementat noi reguli care interziceau fumatul pentru a încuraja un stil de viață mai sănătos în rândul participanților la cursă. Propunerea împotriva fumatului prevedea, de asemenea, reducerea fumatului în timpul tuturor evenimentelor de alergare și a avertizat participanții că ar putea fi descalificați.
Ca răspuns la descalificarea „Unchiului Chen”, Maratonul din Xiamen a postat o declarație pe aplicația chineză de socializare Weibo, clarificând că organizația a interzis „comportamentul necivilizat al alergătorilor, cum ar fi defecarea în aer liber, fumatul sau călcarea în picioare a florilor sau a spațiilor verzi”
Sohu, în vârstă de 52 de ani, care a devenit viral în urmă cu doi ani, după ce imaginile cu obiceiul său nesănătos au apărut pe rețelele de socializare, fumatul de țigări în timpul maratoanelor anterioare a ajutat la ameliorarea oboselii.
Alte imagini cu „Unchiul Chen”, care îl înfățișau pe maratonist ținând o țigară fumând în gură în timp ce se ținea înaintea altor alergători, au apărut pentru prima dată la Maratonul Guangzhou din 2018 și Maratonul Xiamen 2019.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), China este cel mai mare producător și consumator de tutun din lume, bărbații chinezi consumând aproximativ 40% din țigările din lume. Deși aproximativ 50% dintre bărbați sunt fumători în China, doar 2% dintre femeile din China sunt fumătoare.
Prezența dependenței de țigări în masă în China duce la o povară tot mai mare de decese și boli cauzate de tutun, care nu fac decât să pună presiune asupra sistemelor de sănătate.
Datele arată, de asemenea, că aproape o treime din numărul total de fumători din lume se află în China, măsurând în prezent la peste 300 de milioane.
În Hong Kong, legile actuale interzic fumatul în restaurante, la locul de muncă, în spații publice interioare și în anumite spații exterioare.
În încercarea de a reduce numărul fumătorilor din Hong Kong, secretarul pentru sănătate din Hong Kong, profesorul Lo Chung-Mau, a cerut publicului să se uite la cei care fumează în zonele interzise pentru a-i încuraja să se oprească.
„Când membrii publicului văd oameni care fumează în zonele de nefumători, chiar dacă niciun ofițer de aplicare a legii nu poate apărea imediat, ne putem uita la fumători”, a spus profesorul Lo Chung-Mau, care este și medic.
Având în vedere că poliția se va lupta să-i prindă pe fumătorii care încalcă noile legi, secretarul pentru Sănătate a continuat să recunoască cât de rău fumatul este rău pentru sănătatea tuturor și că Hong Kong-ul trebuie să aibă o „cultură în societate pe care oamenii sunt dispuși să respecte legea”.Pentru a scăpa națiunea de obicei, guvernul Hong Kong-ului s-a angajat să majoreze semnificativ taxa pe pachetul de țigări și să interzică celor născuți după un anumit an să cumpere produse din tutun.
La sfârșitul anului trecut, prim-ministrul Rishi Sunak a anunțat, de asemenea, planuri de eliminare treptată a vânzărilor de produse din tutun. Noile limite de fumat ar duce la creșterea în fiecare an a vârstei legale la care o persoană poate cumpăra țigări, în prezent 18 ani.
Citește și
- Donald Trump plănuiește un nou război comercial masiv cu China, dacă va fi reales
- Reuniune incredibilă: Furate și vândute separat la naștere, surorile gemene din Georgia s-au găsit pe TikTok
- Alabama va ajuta alte state să implementeze asfixierea cu azot ca formă de execuție
Partenerii noștri