Verstappen l-a învins pe Lando Norris şi câştigă Marele Premiu al Spaniei

09 June 2024, Canada, Montreal: Dutch Formula One driver Max Verstappen of the Red Bull Racing team celebrates on the podium after winning the Canadian Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve. Photo: Christinne Muschi/Canadian Press via ZUMA Press/dpa

Verstappen era lider în turul trei, în timp ce Norris a rămas blocat în spatele lui George Russell de la Mercedes timp de 15 tururi, timp în care olandezul a reuşit să îşi asigure un avans confortabil.

Lewis Hamilton a obţinut primul său podium al anului pentru Mercedes pe locul trei, în faţa lui Russell, în timp ce Charles Leclerc a fost al cincilea, urmat de coechipierul său de la Ferrari, Carlos Sainz.

Cursa a arătat faptul că Red Bull a pierdut avantajul masiv pe care l-a deţinut în primele cinci curse ale sezonului, dar şi că Verstappen e capabil de o evoluţie constantă în cockpit şi va fi greu de învins.

McLaren a ţinut pasul cu Red Bull de la Marele Premiu de la Miami de la începutul lunii mai, iar Verstappen nu a mai obţinut un pole position de la Marele Premiu al Chinei din aprilie.

Chiar şi aşa, Verstappen a câştigat trei din ultimele cinci curse şi şi-a consolidat avantajul în clasamentul general.

Norris l-a devansat pe Leclerc pe locul al doilea, dar este la 69 de puncte în spatele lui Verstappen după 10 din 24 de curse.

Exit mobile version