• Camionul echipei rusești participante la raliul din Dakar, Arabia Saudită s-a lovit de elicopterul organizatorilor, care se afla în aer.
  • Coliziunea a fost surprinsă de camerele de filmat.
  • Camionul a fost sfâșiat de elicopterul care zbura prea jos.

Și mai mult pericol și scene dramatice în raliul din Dakar, după ce un camion condus de Anton Shibalov, al echipei ruse Kamaz-Master, a lovit elicopterul organizatorilor, în timpul unui salt, în ultima zi de concurs, potrivit Russia Today.

Într-o ciudată coliziune aeriană care a fost surprinsă de camerele de luat vederi, camionul a fost sfâșiat de elicopter, în timp ce acesta din urmă zbura în jos.

Vehiculul condus de Shibalov se deplasa cu viteză, de-a lungul nisipurilor din Arabia Saudită, când s-a angajat într-un salt pe traseu. În urma coliziunii, acoperișul camionului s-a deteriorat considerabil.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Accidentul a avut loc la sfârșitul a două săptămâni alimentate cu adrenalină, după ce motociclistul indian CS Santosh a ajuns în comă la spital, după un accident, iar concurentul francez Pierre Cherpin a murit din cauza rănilor suferite la cap.

„Mașina lui Anton Shibalov a ajuns la linia de sosire cu priza de la admisia de aer ruptă, pe acoperișul caroseriei”, a declarat Eric Khairullin, din echipa lui Shibalov, pentru RIA Novosti.

„Părea destul de ciudat. S-a dovedit că elicopterul organizatorilor a zburat prea jos deasupra pistei și la un moment dat, camionul s-a repezit cu viteză, într-o săritură, aparent [lovind] elicopterul.”

„Din fericire, totul a trecut cu bine. Aceasta situație ridică o problemă de organizare a siguranței zborurilor elicopterelor organizatorilor, în timpul competiției.”

Fostul finalist Dmitry Sotnikov a câștigat vineri categoria de camioane a raliului, pentru prima dată în carieră, după ce a fost în frunte după toate cele 12 etape ale cursei.

Kamaz-Master a câștigat pe podiumul camioanelor, Shibalov ocupând locul al doilea și coechipierul său Ayrat Mardeev terminând al treilea ca parte a celui de-al cincilea triumf consecutiv al echipei.

La cea de-a 30-a apariție la Dakar, echipa a înregistrat o a 18-a victorie după aproape 5.000 de mile de curse.

Sotnikov a terminat în 48 de ore, 23 de minute și 21 de secunde, cu Shibalov la aproape 40 de minute în spate și Mardeev cu aproximativ 75 de minute în urmă.