VIDEO. Ciclistul francez, Julien Bernard, a fost amendat cu 200 de franci elvețieni pentru că s-a oprit să-și sărute soția în timpul unei curse contratimp

Ciclistul francez, Julien Bernard, și-a cerut scuze după ce a fost amendat pentru că și-a sărutat soția în timpul unui contratimp din Tour de France, scrie BBC.

Ciclistul de la Lidl-Trek a fost obligat să plătească 200 de franci elvețieni (223 de dolari; 174 de lire sterline) de către Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) pentru că s-a oprit pentru scurt timp în timpul etapei a șaptea a cursei.

Organismul de conducere a declarat că amenda a fost aplicată pentru „comportament indecent sau nepotrivit în timpul cursei și pentru afectarea imaginii sportului”.

Scriind pe rețelele de socializare, Bernard și-a cerut scuze de la UCI pentru că „a afectat imaginea sportului”, dar a spus că este dispus să plătească amenda „în fiecare zi și să retrăiască acest moment”.

Etapa a șaptea a Turului Franței este un traseu scurt de 23,3 km și este una dintre cele două probe contra cronometru din cursă – în care cicliștii se întrec contra cronometru pentru cel mai bun timp.

Urcarea are loc în faimoasa regiune viticolă Burgundia. Potrivit Cycling News, Bernard se afla la doar 30 de minute de locul în care locuiește când a fost întâmpinat de susținătorii săi.

Când a ajuns în vârful unei cățărări, prietenii au alergat spre el ținând pancarte, iar soția sa a făcut un pas în față – moment în care i-a dat un sărut rapid, ținând în brațe fiul lor, care era îmbrăcat într-o replică a echipamentului de ciclism.

O amendă de aceeași valoare și pentru încălcarea aceleiași reguli a fost aplicată mai devreme în cursă ciclistului italian Davide Ballerini, după ce s-a oprit pentru a-l urmări pe britanicul Mark Cavendish sprintând spre a 35-a victorie de etapă în Tour de France, un record.

Într-un interviu televizat acordat după etapă, Bernard a declarat că întâlnirea cu cei dragi a fost un moment unic în cariera sa și că a forțat din greu mai devreme în etapă pentru a avea suficient timp să o facă.

„A fost cu adevărat incredibil. Soția mea organizează acest lucru împreună cu niște prieteni de câteva săptămâni și a făcut o treabă foarte, foarte bună”, a spus el.

„La un contratimp, ai timp să te distrezi. Aceste momente sunt cele care mă fac să continui și să merg pe bicicletă”.

Exit mobile version