• Iga Swiatek (locul 1 WTA) a câștigat Roland Garros, pentru a treia oară în ultimii patru ani.
  • A învins-o în finală pe Karolina Muchova (43 WTA), în trei seturi.
  • Pentru triumful de la Paris, Iga Swiatek va primi 2,3 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.

Iga Swiatek (1 WTA) a câștigat, sâmbătă, al treilea titlu de Grand Slam la Roland Garros, al patrulea al carierei, după ce a învins-o pe Karolina Muchova (43 WTA) cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4. Meciul a durat două ore și 49 de minute, scrie The New York Times.

Swiatek a învins-o pe Muchova în finala de la Roland Garros

Poloneza a fost pe val în primul set și jumătate, dar cehoaica a revenit spectaculos și a trimis meciul în decisiv. Swiatek și-a revenit apoi și a câștigat disputa.

Recomandări

ZID LA GRANIȚA CU SUDUL
A MURIT DONALD SUTHERLAND
FICO CERE REFORME ÎN MEDIA SLOVACĂ
ROMÂNIA TRIMITE PATRIOT ÎN UCRAINA
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
ÎN VOGUE LA 102 ANI

Swiatek a avut mai puține lovituri câștigătoare (19 vs 30), dar a comis mai puține erori neforțate (27 vs 38).

Poloneza a câștigat trofeul după ce a cedat doar un singur set în tot turneul, și acesta chiar acum, în finala disputată cu Muchova. Până să ajungă aici, ea a trecut de pe Bucșa, Liu, Wang Xin, Tsurenko, Gauff și Haddad Maia.

La finalul meciului, Iga Swiatek și-a lăudat adversara, a mulțumit oamenilor prezenți pe arena Philippe Chatrier, dar și staff-ului.

Reacția liderei mondiale

„Vă mulțumesc! În primul rând, o felicit pe Karolina, de când ne-am întâlnit prima dată pe teren știam că vom juca în turnee importante, că ne vom întâlni în finale. Te-am simțit foarte bună pe teren și sper că ne vom mai întâlni în astfel de momente.

Felicitări echipei tale, știu cât de importante sunt echipele în sportul nostru, chiar dacă e un sport individual. Eu nu m-aș afla aici fără ajutorul echipei mele. Vreau să vă spun că o să încerc să mă port mai frumos, îmi cer scuze că am fost dificil de gestionat, suntem de săptămâni în șir în competiție, fără pauză…

Vă mulțumesc că m-ați suportat, vom sărbători împreună acum. Mulțumesc și familiei mele. Sunt mulți oameni care au venit aici din Polonia, vă mulțumesc tuturor!

Am spus-o de fiecare dată, nu este vorba doar despre rezultat, mă bucur să fiu aici, e locul meu preferat din circuit. Le mulțumesc organizatorilor, sponsorilor, tuturor celor din spatele scenei, care fac din acest turneu o ocazie minunată pentru noi.

Vreau să le mulțumesc și sponsorilor mei, dar și celor din tribune! Atmosfera a fost senzațională, sper să fie și mai furmos anul viitor. Vă mulțumesc că ați fost aici.” , a spus Iga Swiatek.

Pentru triumful de la Paris, Iga Swiatek va primi 2,3 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.

Prin rezultatul de sâmbătă, Swiatek și-a apărat titlul câștigat anul trecut, astfel că ajunge la un total de patru titluri de Mare Șlem în cariera sa de până acum.

Totodată, ea devine a treia jucătoare din era Open care să câștige primele patru finale de Grand Slam în care joacă, după Monica Seles și Naomi Osaka.

La rândul ei, Karolina Muchova va încasa 1,15 milioane de euro și 1300 de puncte în clasamentul WTA. De luni, ea va ocupa locul 16 în ierarhia mondială.

Swiatek a mai fost campioană la Roland Garros în 2020 și 2022. De asemenea, ea a obținut titlul și la US Open, anul trecut.

Citește și

Vladimir Putin este un mare fan al lui Elton John, iar Kremlinul îi trimite în fiecare an un mesaj pe WhatsApp cu ocazia zilei sale de naștere

Poate un chatbot să predice în biserică? Sute de protestanți germani au participat la o slujbă ținută de Inteligența Artificială

Zelenski recunoaște pentru prima dată că Ucraina a început contraofensiva. Mesajul său pentru Putin