• Fintech: Peste 20% din populația României are peste 65 de ani și nu face sport
  • Un cuplu de 62, respectiv 57 de ani care face sport a devenit celebru în online
  • OMS: Persoanele care practică sport în mod regulat au o speranță mai mare de viață

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mișcarea devine mai importantă ca niciodată. Nu doar pentru a ne menține în formă, ci și pentru a ne bucura de o viață plină de energie și vitalitate.


Un exemplu uluitor pentru îmbătrânirea frumoasă este un cuplu din Coreea de Sud care e în trending pe rețelele de socializare. Kim, în vârstă de 57 de ani, și Kang, de 62 de ani, au devenit celebri prin exemplul pe care îl reprezintă. Aceștia promovează stilul de viață sănătos și ne arată cât de importante sunt exercițiile fizice pentru a sfida vârsta.

Cum putem îmbătrâni frumos?

„Multă lume știe că mișcarea este o soluție bună pentru a preîntâmpina îmbătrânirea, doar că avem și câteva dovezi vii, cum ar fi acest cuplu…poate mai avem cunoștințe care știm că fac mișcare și arată mai tineri decât vârsta lor și atunci poate îi luăm și noi ca exemplu și să ne apucăm de mișcare cât mai devreme posibil”. 

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Există o vârstă potrivită pentru a ne apuca de sport? 

„Mai târziu e mai bine decât niciodată, pentru că și în situația în care vorbim de tineri, dar chiar și persoane trecute de 50-60, indiferent de vârstă, chiar dacă sunt persoane care poate nu se simt confortabil sau poate nu au încredere că pot face mișcare, vă spun prin experiența ca antrenor personal că am lucrat și cu persoane vârstnice, putem începe de la orice nivel și scopul nostru este chiar să ajutăm astfel de persoane care își doresc să înceapă mișcarea prin exerciții progresive. O luăm de la foarte ușor și adaptăm în funcție de problemele de sănătate, de vârstă și așa mai departe”. 

Ce exerciții se mai pot face și ce exerciții nu se pot face după o anumită vârstă? 

„Cu siguranță că un antrenament de tip HIIT nu s-ar mai putea face după vârsta de 50, 60 de ani. Sau poate da, cu o pregătire intensă. Cel mai ușor exercițiu fizic este mersul pe jos și îl recomand tuturor, pentru că este extrem de la îndemână. Deci începem cu mersul pe jos, iar exercițiile cu propria greutate pot fi făcute la orice vârstă. Dacă nu putem face anumite exerciții din picioare, putem să lucrăm la salteluță în prima fază”, a declarat Laura Alexe, antrenor de fitness, la Aleph News.

Citește și