• Aproape 10.000 de substanțe chimice se pot infiltra în alimente din recipiente de plastic.
  • Chimicalele din plastic pot perturba sistemul endocrinologic.
  • Perturbarea hormonilor poate duce la diabet, obezitate sau chiar diverse tipuri de cancer.

Aproape 10.000 de substanțe chimice diferite se pot infiltra în alimente dacă folosești recipiente de plastic. Conform noilor studii, te poți alege cu probleme serioase de sănătate din cauza microplasticelor ingerate.

Plasticul este un material foarte complex care poate conține multe substanțe chimice diferite, dintre care unele pot fi dăunătoare. Au fost făcute studii pe 36 de produse diferite de ambalare a alimentelor din plastic din țări precum Germania, Norvegia, Coreea de Sud, Marea Britanie și chiar Statele Unite. Aproape toate articolele au fost identificate substanțe care interferează cu hormonii și metabolismul organismului uman. Oamenii de știință au trecut substanțele chimice printr-o serie de teste de laborator pentru a vedea dacă ar putea activa sau bloca anumiți receptori umani implicați în reglarea hormonilor și a metabolismului nostru.

Au fost incluși receptori pentru estrogen, testosteron și regulatori metabolici cheie. Îngrijorător este că perturbarea acestor hormoni naște probleme de sănătate precum: obezitate, diabetul, fertilitate redusă și chiar anumite tipuri de cancer. Copiii sunt extrem de vulnerabili la aceste efecte. Din păcate, nu se știu momentan toate substanțele dăunătoare cu nume și prenume, dar între timp cercetătorii sugerează câteva sfaturi: Să transferăm alimentele din recipientele de plastic în recipiente de sticlă sau oțel inoxidabil, mai ales pentru reîncălzirea preparatelor, să evităm să punem alimentele fierbinți în orice recipient de plastic și să alegem alimente uscate în locul celor uleioase/grase atunci când cumpărăm produse deja ambalate. Și să nu ne lăsăm nici păcăliți, în goana de a cumpăra ambalaje „sănătoase”. Chiar și produsele cu etichete de BPA Free, conțin substanțe chimice care perturbă sistemul endocrinologic.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și