• Baloanele Zephalto vor fi umplute cu heliu sau hidrogen și vor plec din Franța.
  • Balonul va urca cu o viteză de 4m/s, va dura 6 ore, iar un bilet va costa 121.000 de euro.
  • Oaspeții vor primi mâncăruri franțuzești de lux și vinuri galice.
  • Capsula balonului are o fereastră panoramică și poate transporta 6 pasageri și 2 piloți.

S-a anunțat anul de lansare pentru călătoria în Spațiu cu balonul de lux din Franța. Zephalto vrea să iei cina în stratosferă începând cu 2024. Așadar, dacă ai visat vreodată să ajungi deasupra Pământului, de anul viitor îți poți îndeplini visul.

Pasagerii se vor bucura de o masă cu stele Michelin, la o altitudine de 25 de km deasupra pământului. Zborul va fi lansat din Franța, iar plimbarea nu va fi pe buzunarul oricui. Călătoria de 6 ore va costa aproape 121.000 de euro. Totuși, prețul este justificat. Vei lua masa cu o vedere uluitoare asupra Pământului, a soarelui și a stelelor, pe care doar astronauții au văzut-o până acum. Inițial, Zephalto intenționase lansarea primului zbor în 2025, dar pare că lucrurile se mișcă rapid, și atunci au anunțat primul zbor până la sfârșitul anului 2024.

Oricine poate merge. Nu este necesară o limită de vârstă sau o pregătire pentru acest zbor. Dacă ai zburat cu avionul, poți zbura și cu balonul. Cristian Român, senior editor la revista Știință și Tehnică spune că suntem prezenți la începutul unei ere în care tehnologia ne va ajuta să explorăm orice. Capsula are o fereastră panoramică mare și poate transporta 6 pasageri și 2 piloți. Va urca cu o viteză de 4m/s și durează o oră și jumătate pentru a atinge altitudinea de vârf. Odată ajunși acolo, pasagerii se vor bucura 3 ore, de marginea spațiului. De asemenea, vor avea și experiențe culinare de lux, cu mese gătite de bucătari celebri francezi și vin care va fi selectat de somelieri renumiți.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI

Citește și: