• Dumitru-Claudiu Sergentu a parcurs 5 ani de studii postdoctorale la Universitatea Statului New York din Buffalo, SUA.
  • A obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea din Nantes, Franța.
  • Activitatea sa de cercetare este concretizată în 34 de articole științifice.

Științele și experimentele nu sunt pentru toți, însă cei care sunt fascinați de ele, ne fascinează ulterior pe noi. Este vorba despre Dumitru-Claudiu Sergentu care a fost desemnat cel mai bun tânăr cercetător din România cu vârsta sub 35 de ani. El a obținut premiul I în cadrul competiției „Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”.

Ai folosit chimia cuantică relativistă atunci când ai obținut titlul de doctor în chimie. Pentru acest titlu obținut acum ce ai folosit?

„S-a folosit câte puțin din fiecare latură a chimiei, dar în particular am foloist toate metodele și modelele teoretice care derivă din chimia cuantică și modelarea computațională. Toate acestea sunt folosite în activitatea de zi cu zi pentru a modela sisteme moleculare fie ele în faza gazoasă sau în mediu apos.

Competiția „Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” îmi recunoaște întreaga activitate de cercetare și toate contribuțiile științifice pe care le-am adus până acum”, a declarat Dumitru-Claudiu Sergentu, asistent universitar, pentru Aleph News.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

De ce chimia, apoi cercetarea?

„Chimia este pasiunea mea de când eram copil. A fost visul meu să devin inginer chimist în cadrul unei instituții. Încă din școala generală mi-am propus un plan prin care să pot ajunge inginer chimist”, a adăugat acesta.

Citește și