• Neuralink va implanta un al doilea pacient uman în curând.
  • Neuralink vizează tratarea epilepsiei, paraliziei și a altor afecțiuni.
  • Elon Musk și Neuralink vor să dea oamenilor „superputeri cibernetice”.

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, va da într-o zi „superputeri cibernetice” oamenilor și le va permite să controleze roboți doar cu gândul, a afirmat joi CEO-ul, oferind o previziune futuristă pentru următorii pași ai companiei, și anunțând că va implanta cipul în creierul unui al doilea pacient uman, „într-o săptămâna sau două”, scrie Forbes.

„Cred că superputerile cibernetice sunt posibile în viitor”, a spus Musk într-o postare pe X, sugerând că, în viitor, oamenii amputați care și-au implantat cipul Neuralink își vor putea mișca membrele protetice mai repede decât ar fi putut vreodată să o facă înainte de a-și pierde mobilitatea.

Miliardarul spune că, în viitor, cipurile Neuralink vor putea trata epilepsia și vor putea vindeca paralizia complet – „ o problemă dificilă, dar în cele din urmă rezolvabilă”, spune Musk.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În viitor, pacienții vor putea de asemenea să folosească cipul Neuralink pentru a controla robotul uman Optimus de la Tesla, doar prin puterea minții, a spus Musk.

Anterior, miliardarul a spus că robotul Optimus ar putea fi scos la vânzare la sfârșitul anului viitor. Musk este optimist că Optimus va transforma Tesla într-o companie de 25 de trilioane de dolari.

În ciuda faptului că primul pacient care a acceptat cipul Neuralink a întâmpinat probleme, când dispozitivul s-a dezlipit parțial de creier la câteva săptămâni după intervenție, Musk a spus că speră să ajungă la un număr de pacienți care să testeze cipul până la sfârșitul anului.

Musk a spus că Neuralink ia de asemenea măsuri pentru a reduce riscul ca implantul să desprindă de creier, așa cum s-a întâmplat la primul lor pacient. Măsurile includ sculptarea craniului pentru a ajuta dispozitivul să stea mai bine, inserarea firelor mai adânc în creier și eliminarea bulele de aer rămase în interiorul craniului după intervenție.

În același sens, Neuralink dezvoltă de asemenea un cip îmbunătățit care ar putea „dubla lățimea de bandă” oferită de modelul său curent.

Citește și