• Pentru mulți oameni există ceva distractiv în a pune câinele pe scaunul din față sau mai bine zis în poală, ca un fel de copilot sau navigator.
  • Chiar dacă mergi la cel mai apropiat magazin, nu e bine să conduci cu câinele în poală.
  • Cu toate acestea, deși s-ar putea să vi se pară amuzant, nu vă faceți o favoare nici ție, nici prietenului tău blănos.

Iată patru motive pentru care nu este o idee bună să-ți lași câinele să călătorească pe scaunul din față cu tine, indiferent cât de bine s-a comportat sau cât de mult își dorește asta.

Incidente

Chiar dacă nu vrem să ne gândim la accidente, ele apar zilnic. Și totul se întâmplă foarte repede, uneori este o chestiune de secunde. Adevărul nefericit este că sute de animale de companie sunt rănite sau ucise în fiecare an în accidente de mașină, deoarece proprietarii lor sunt neglijenți cu privire la siguranța lor. 

A avea un câine în mașină este întotdeauna distractiv și ușor de relaxat, încălcând propriile reguli în timpul unei călătorii lungi. În plus, cum le explici acelor ochi triști de câine că nu este bine ca ei să se miște în fața ta?

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cu toate acestea, ceea ce poate înrăutăți potențialele accidente pentru animalele de companie este lipsa centurii de siguranță. Animalelor li se permite adesea să se plimbe liber în mașină, dar gândiți-vă bine și nu le permiteți acestora să se plimbe prin mașină fără centură de siguranță.

Această practică este extrem de periculoasă și crește probabilitatea ca, în cazul unui accident, câinele să sară prin parbriz sau din vehicul, iar acest lucru i-ar putea cauza răni mai mari. 

În plus, chiar dacă nu suferă răni din cauza opririi bruște a mașinii, dacă animalul nu este prins cu o centură specială sau alte mijloace, sărind din mașină va ieșii direct pe stradăȘi acolo este trafic. Trauma și confuzia de la o coliziune pot fi terifiante pentru un animal de companie. 

Airbagul

Conform recomandărilor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, copiii cu vârsta sub 13 ani nu trebuie să călătorească pe scaunul din față, deoarece poziționarea airbag-urilor poate provoca daune grave, dacă se deschid în timpul unui impact. Probabil că acest lucru are mai mult de-a face cu înălțimea decât cu vârsta, așa că este o idee bună să rețineți că centura de siguranță ar trebui să treacă peste pieptul unei persoane, nu peste gâtul acesteia.

Potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară, aceleași riscuri asociate cu airbag-urile se aplică și câinilor. 

Distragerea atenției

Câinele tău percepe, fără îndoială, conducerea unei mașini ca pe ceva distractiv, un fel de aventură. Problema este că multe animale de companie, cărora le place să călătorească în poala stăpânilor sau pe scaunul din față de lângă ei, devin o mare distragere a atenției pentru ei înșiși. Chiar și animalele mici cu patru picioare care stau liniștite pot fi speriate sau să sară în picioare, blocând accesul la frână. Sau sa stea confortabil in poala ta, impiedicandu-te sa întorci volanul. Și, sincer, sunt atât de drăguți încât vrei să-i mângâi, să-i urmărești și așa poți să ratezi brusc semnul de stop. 

În unele țări, există chiar și o lege care îți interzice să conduci cu animalul de companie pe scaunul din față.

Confort

Starea nemișcată în poală, cu spatele drept și picioarele împreună, mai ales când conduceți mai mult timp, poate să nu fie foarte confortabil pentru câinele vostru. În timpul călătoriei lungi, câinii au nevoie de la fel de mult confort și sprijin pentru corpul lor ca și noi. Echiparea banchetei din spate cu o centură sau un scaun auto, plus o pătură și o jucărie preferată, este o opțiune mai bună pentru patrupede decât să rămână într-o singură poziție pe tot parcursul călătoriei.