• Musk spune că un milion de oameni pot locui pe Marte în 20 de ani
  • Musk lucrează la construcția unui oraș marțian.
  • O echipă SpaceX lucrează la costume rezistente mediului de pe Marte.
  • O echipa medicală cercetează dacă oamenii pot face copii pe Marte.

Plec departe, plec pe Marte – nu mai e o idee SF. Visul lui Elon Musk de acum 20 de ani: să colonizeze Marte prinde contur. În ultimul an, Musk le-a cerut angajaților SpaceX să analizeze designul și detaliile unui oraș marțian. O echipă creează planuri pentru mici habitate cu cupole, inclusiv materialele care ar putea fi utilizate pentru construirea acestora. O altă echipă lucrează la costume spațiale pentru a combate mediul ostil de pe Marte, iar una medicală cercetează dacă oamenii pot avea copii acolo, scrie New York Times.

Dacă în 2016, Musk spunea că e nevoie de la 40 până la o sută de ani ca oamenii să reușească să trăiască și să se întrețină singuri pe Marte, acum, șeful Space X spune că se așteaptă ca un milion de oameni să trăiască pe planeta vecină în aproximativ 20 de ani.

Timp de mai bine de două decenii, Elon Musk s-a concentrat SpaceX, compania sa de rachete, pe obiectivul său de o viață de a ajunge pe Marte. În ultimul an, el a intensificat, de asemenea, activitatea privind ceea ce se va întâmpla dacă va ajunge acolo.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Inițiativele, care sunt la început, reprezintă o schimbare către o planificare mai concretă a vieții pe Marte, pe măsură ce calendarul lui Musk se grăbește. În timp ce în 2016 a declarat că ar fi nevoie de 40 până la 100 de ani pentru a avea o civilizație auto-sustenabilă pe planetă, Musk le-a spus angajaților SpaceX în aprilie că acum se așteaptă ca un milion de oameni să trăiască acolo în aproximativ 20 de ani.

Citește și