• SpaceX pregătește o misiune unică, numită Fram2: 4 civili vor ajunge într-o orbită polară, pentru prima dată.
  • Misiunea primește numele în onoarea exploratorilor norvegieni care au ajuns în Arctic în secolul 19.
  • Misiunea e condusă de un antreprenor din Malta, Chung Wang și va dura între 3 și 5 zile.

Elon Musk și planeta Marte. Se știe foarte bine care e visul celui mai bogat om din lume. Și are o mulțime de planuri pentru a-l transforma în realitate. Următorul: o misiune în premieră deasupra Polilor Terrei. Iar misiunea înseamnă mult mai mult decât o aventură nemaivăzută.

Ce a anunțat SpaceX?

Compania lui Elon Musk a anunțat oficial misiunea Fram2. De ce Fram2? Ca un omagiu pentru cei 4 exploratori norvegieni care au ajuns în Arctic și Antarctica în secolul 19. Aceea a fost prima misiune Fram. Acum, misiunea este de a duce oameni în orbita polară pentru prima dată. Condusă de antreprenorul din Malta, Chung Wang, misiunea îl va avea comandant pe norvegianul Jannicke Mikkelsen, pilotul fiind australianul Eric Phillips. Al 4-lea membru al echipajului este Rabea Rogge din Germania, a cărui titulatură este mission specialist. Pentru că așa cum spuneai, misiunea înseamnă mai mult decât o excursie palpitantă. Cei 4 se vor afla în nava Crew Dragon care va fi lansată spre finalul anului cu ajutorul rachetei Falcon 9.

Ce obiective are această misiune?

Echipajul va analiza emisiile de lumină neobișnuite asemănătoare aurorelor aflate la o altitudine de 4-500 de kilometri și va studia efectele zborului în spațiu asupra corpului uman, inclusiv prin realizarea primei radiografii a unui om în Spațiu. Misiunea va dura între 3 și 5 zile și va fi a 6-a misiune privată pusă la cale de SpaceX. Toate aceste misiuni fac parte din eforturile SpaceX de a ajunge pe planeta Marte. Iar informațiile pe care le vor obține din misiunea Fram2 sunt considerate extrem de importante.

Recomandări

PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT
AZI VEZI ASTEROIDUL

Citește și