• Polaris Dawn, viitoarea misiune SpaceX, va duce 4 oameni în centura de radiații a Pământului.
  • Isaacman, Menon, Gillis și Poteet vor petrece 5 zile în Spațiu, lansarea e programată pt 26 august.
  • Obiectivul misiunii: validarea tehnologiei care va duce într-o zi oamenii departe în cosmos.

A început numărătoarea inversă pentru cea mai importantă misiune spațială cu civili de până acum. Luni, pe 26 august, ia startul Polaris Dawn, misiunea pusă la cale de SpaceX care va duce 4 oameni mai departe de Pământ decât oricare alții care au călătorit în Spațiu din 1970 încoace. Mai mult, antreprenorul Jared Isaacman va deveni primul civil care efectuează un spacewalk.

Ce știm despre misiunea Polaris Dawn?

Este cea mai îndrăzneață misiune pregătită de SpaceX. În prim-plan, antreprenorul Jared Isaacman, cel care a mai călătorit în Spațiu în 2021: atunci, a petrecut 3 zile în nava Crew Dragon înainte să revină pe Pământ. Acum, alături de Scott „Kidd” Poteet, fost pilot Air Force, și de doi ingineri SpaceX, Anna Menon și Sarah Gillis, Isaacman va ajunge mai departe decât orice alt om în perioada post-Apollo. Ei vor ajunge până la 1.400 de kilometri altitudine, în centura de radiații a Pământului. Aceasta începe de la 1.000 de kilometri altitudine.

Ce reprezintă această centură de radiații? Este spațiul unde particulele emise de Soare interacționează cu atmosfera Pământului și sunt blocate, ceea ce formează două centuri de radiații periculoase. Astfel, astronauții vor testa și noile costume SpaceX, EVA, adică Extra-Vehicular Activity. Cei 4 astronauți vor ajunge la apogeu după aproximativ 45 de ore de zbor. În a treia zi, vor reveni la aproximativ 700 de kilometri altitudine unde Isaacman și Gillis vor ieși din navă. Scopul misiunii: să testeze orice posibil scenariu are loc în timpul unei călătorii în cosmos. Practic, fiecare misiune SpaceX în acest moment are acest scop pentru că se știe care este end-game-ul pentru Musk: să transforme omenirea într-o specie multi-planetară.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Citește și