• Noua schiță genetică va deschide ușa unor noi descoperiri medicale în domenii precum îmbătrânirea, afecțiunile neurodegenerative, cancerul și bolile de inimă.
  • GAPLESS, prima hartă a genomului uman, va ajuta la noi descoperiri despre evoluția umană.
  • Prima schiță a genomului uman a fost anunțată în cadrul unei ceremonii(VO) la Casa Albă în 2000 de liderii a două entități concurente.

Cercetătorii au reușit să facă prima hartă completă a genomului uman. Se încheie astfel, zeci de ani de muncă, dar lucrurile nu se vor opri aici, spun oamenii de știință.

Aceștia au reușit să completeze lacunele semnificative, care au persistat timp de aproape 20 de ani și au creat terenul pentru noi descoperiri legate de evoluția umană. Totodată apar și informații noi despre cancer, malformații congenitale și îmbătrânire.

GAPLESS, prima hartă a genomului uman, va ajuta la noi descoperiri despre evoluția umană. Această imagine completă a genomului va oferi omenirii o mai bună înțelegere a evoluției și biologiei noastre.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Noua schiță genetică va deschide ușa unor noi descoperiri medicale în domenii precum îmbătrânirea, afecțiunile neurodegenerative, cancerul și bolile de inimă.

Prima schiță a genomului uman a fost anunțată în cadrul unei ceremonii la Casa Albă în anul 2000: un proiect internațional finanțat din fonduri publice, condus de o agenție a Institutului Național de Sănătate din SUA și o companie privată, Celera Genomics din Maryland.