• Astăzi, la ora 21, vei putea observa conjuncția Lună-Venus.
  • Pe 12 august, nu trebuie să ratezi curentul de meteori Perseide.
  • Pe 21 august, Saturn se va afla la o distanță de 0,3 ° de Lună.
  • Pe 28 august, ora 05:00, va avea loc Conjurația Luna-Marte-Jupiter.

Ești pasionat de astronomie? În august, cerul îți oferă spectacole de excepție! Astăzi, la ora 21, vei putea observa conjuncția Lună-Venus. Pe 12 august, nu rata curentul de meteori Perseide, iar pe 28 august, Luna, Marte și Jupiter vor forma un trio cosmic uimitor.

„Lumea ar trebui să ia o cafea foarte puternică pentru că principalele lucruri de văzut pe cer în august se întâmplă pe cerul de dimineață și, cea mai importantă și mai frumoasă va fi în datele de 14 și 15 august, dimineața după ora 1:30.

Până la răsăritul Soarelui putem să admirăm două planete care se apropie aparent pe cer. Vorbim de Marte și de Jupiter, care vor face să fie o lumină aproape compactă în jurul lor. Jupiter e un pic mai strălucitor, iar Marte mai puțin. Se pot vedea și prin telescop. E foarte spectaculoasă această conjucție pentru că Marte se apropie la o treime de grad”, a explicat Cătălin Beldea, Organizator AstroShow, la Aleph News.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Cel mai bun moment pentru a observa ploaia de stele căzătoare – Perseidele – este în noaptea de 12 spre 13 august, la miezul nopții sau chiar spre dimineață. Pentru observarea acestora experții recomandă alegerea unui loc deschis, care nu este luminat. De asemenea, trebuie să așteptați o perioadă pentru ca ochii să se adapteze întunericului. În acest an, Luna nu va deranja mult observațiile.

Citește și