• Serviciile de sănătate ar putea fi copleșite în timpul caniculei și ar exista riscuri, cum ar fi insolația și deshidratarea, pentru toată lumea, dar în special pentru persoanele vulnerabile și în vârstă.
  • Met Office a declarat că probabilitatea unor zile extrem de călduroase în Marea Britanie este în creștere și va continua să crească pe parcursul acestui secol.
  • Probabilitatea de a depăși 40°C oriunde în Marea Britanie într-un anumit an a crescut rapid și, chiar și cu angajamentele actuale de reducere a emisiilor, astfel de fenomene extreme ar putea avea loc la fiecare 15 ani în climatul din 2100, spun experții.

Marea Britanie se află în mijlocul unui val de caniculă, care a început duminică și care va atinge punctul maxim marți. Met Office a emis o avertizare roșie de pericol pentru viață pentru Anglia. Se preconizează că ambele atât Anglia, cât și Scoția, vor bate recorduri – Anglia putând să se confrunte cu o temperatură sufocantă de 40°C.

Oamenii sunt avertizați în legătură cu insolația și deshidratarea, precum și cu impactul asupra infrastructurii, iar companiile de apă îndeamnă la reținere din cauza temerilor legate de secetă.
Experții au calificat valul de căldură drept un semnal de alarmă pentru schimbările climatice și urgența climatică și spun că aceste valuri de căldură vor crește în frecvență și intensitate pe măsură ce temperaturile globale cresc.

Schimbările climatice reprezintă modificarea temperaturilor globale și a modelelor meteorologice pe o perioadă lungă de timp. Activitatea umană a accelerat rapid încălzirea medie a Pământului. Acest lucru se datorează în principal arderii combustibililor fosili, care generează emisii de gaze cu efect de seră și captează căldura în atmosferă.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Oamenii de știință avertizează asupra unor consecințe catastrofale dacă temperatura medie a Pământului va crește cu aproximativ 1,5 grade peste nivelurile preindustriale. Printre acestea se numără valuri de căldură extreme, secete, inundații, creșterea nivelului oceanelor și prăbușirea ecosistemelor.

Acesta este un semnal de alarmă în ceea ce privește schimbările climatice. Cred că aceste tipuri de temperaturi vor fi mai des întâlnite, ceea ce este foarte îngrijorător deoarece mulți oameni vor muri, a declarat profesorul Hannah Cloke, expert în climă și conferențiar pe tema riscurilor naturale la Universitatea din Reading.