- Această misiune fără echipaj va testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte, iar dacă va fi un succes, SpaceX va lansa primele zboruri cu echipaj către Marte în patru ani.
- Elon Musk, CEO-ul SpaceX, are ca obiectiv construirea unui oraș autosustenabil pe Marte în aproximativ 20 de ani, cu o rată exponențială a zborurilor în acel interval.
- În aprilie, Musk a declarat că prima navă Starship fără echipaj va ateriza pe Marte în termen de cinci ani, iar primele persoane vor ateriza pe Marte în termen de șapte ani.
SpaceX va lansa prima Starship fără echipaj pe Marte în următorii doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer între Pământ și Marte, a declarat Elon Musk într-o postare pe platforma X, sâmbătă, scrie Reuters.
Advertisment
The first Starships to Mars will launch in 2 years when the next Earth-Mars transfer window opens.
These will be uncrewed to test the reliability of landing intact on Mars. If those landings go well, then the first crewed flights to Mars will be in 4 years.
Flight rate will… https://t.co/ZuiM00dpe9— Elon Musk (@elonmusk) September 7, 2024
„Misiunea va fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a spus Musk, adăugând că, dacă aceste aterizări decurg bine, compania sa spațială va lansa primele zboruri cu echipaj către Marte în patru ani.
Recomandări
Obiectivul: o colonie autosustenabilă.
„Rata zborurilor va crește exponențial de acolo, cu scopul de a construi un oraș autosustenabil în aproximativ 20 de ani”, a afirmat miliardarul.
În aprilie, Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a declarat că prima Starship fără echipaj ar ateriza pe Marte în termen de cinci ani, iar primele persoane vor ateriza pe Marte în termen de șapte ani.
În iunie, o rachetă Starship a supraviețuit unei reveniri fulgerătoare din Spațiu, realizând o demonstrație de aterizare revoluționară în Oceanul Indian.
Musk mizează pe Starship pentru a-și îndeplini obiectivul de a produce o navă spațială mare și multifuncțională, capabilă să transporte oameni și mărfuri pe Lună în acest deceniu și, în cele din urmă, să zboare spre Marte.
Citește și
- Arun Maini a intrat în Cartea Recordurilor după ce a construit cel mai mare iPhone din lume, de 2 metri înălțime. Cum arată device-ul
- O dronă rusească a pătruns în spaţiul aerian al României, a anunțat MApN. Bucăți ar fi căzut la Periprava
- Antony Blinken merge în UK pentru a discuta despre războiul din Ucraina și Orientul Mijlociu. SUA și Regatul Unit vor deschide „un dialog strategic”