• Această misiune fără echipaj va testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte, iar dacă va fi un succes, SpaceX va lansa primele zboruri cu echipaj către Marte în patru ani.
  • Elon Musk, CEO-ul SpaceX, are ca obiectiv construirea unui oraș autosustenabil pe Marte în aproximativ 20 de ani, cu o rată exponențială a zborurilor în acel interval.
  • În aprilie, Musk a declarat că prima navă Starship fără echipaj va ateriza pe Marte în termen de cinci ani, iar primele persoane vor ateriza pe Marte în termen de șapte ani.

SpaceX va lansa prima Starship fără echipaj pe Marte în următorii doi ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer între Pământ și Marte, a declarat Elon Musk într-o postare pe platforma X, sâmbătă, scrie Reuters.

„Misiunea va fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a spus Musk, adăugând că, dacă aceste aterizări decurg bine, compania sa spațială va lansa primele zboruri cu echipaj către Marte în patru ani.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

Obiectivul: o colonie autosustenabilă.

„Rata zborurilor va crește exponențial de acolo, cu scopul de a construi un oraș autosustenabil în aproximativ 20 de ani”, a afirmat miliardarul.

În aprilie, Musk, care a fondat SpaceX în 2002, a declarat că prima Starship fără echipaj ar ateriza pe Marte în termen de cinci ani, iar primele persoane vor ateriza pe Marte în termen de șapte ani.

În iunie, o rachetă Starship a supraviețuit unei reveniri fulgerătoare din Spațiu, realizând o demonstrație de aterizare revoluționară în Oceanul Indian.

Musk mizează pe Starship pentru a-și îndeplini obiectivul de a produce o navă spațială mare și multifuncțională, capabilă să transporte oameni și mărfuri pe Lună în acest deceniu și, în cele din urmă, să zboare spre Marte.

Citește și