• Agenția spațială a declarat marți că instrumentul științific de plasmă al Voyager 2 a fost oprit la sfârșitul lunii septembrie.
  • Nava spațială poate continua explorarea cât mai mult timp posibil, probabil până în anii 2030.
  • Cele patru instrumente rămase pe Voyager 2 vor continua să colecteze informații despre câmpurile magnetice și particule.

Pentru a economisi energie, NASA a oprit un alt instrument științific de pe nava sa spațială Voyager 2, aflată de mult timp în exploatare, scrie PBS.

Agenția spațială a declarat marți că instrumentul științific de plasmă al Voyager 2 – conceput pentru a măsura fluxul de atomi încărcați – a fost oprit la sfârșitul lunii septembrie, astfel încât nava spațială să poată continua explorarea cât mai mult timp posibil, probabil până în anii 2030.

NASA a oprit o serie de instrumente de pe Voyager 2 și geamănul său Voyager 1 după ce acestea au explorat planetele gigantice gazoase în anii 1980. Ambele se află în prezent în spațiul interstelar. Instrumentul de plasmă de pe Voyager 1 a încetat să mai funcționeze cu mult timp în urmă și a fost oprit definitiv în 2007.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Cele patru instrumente rămase pe Voyager 2 vor continua să colecteze informații despre câmpurile magnetice și particule. Scopul său este de a studia porțiunile de spațiu aflate dincolo de bula protectoare a soarelui.

Lansată în 1977, Voyager 2 este singura navă spațială care a vizitat Uranus și Neptun. În prezent, se află la mai mult de 19,31 miliarde de kilometri de Pământ. Voyager 1 se află la peste 24,14 miliarde de kilometri de Pământ.

Citește și