• NASA a dezvăluit imagini cu cea mai mare probă de asteroizi colectată vreodată în spațiu.
  • OSIRIS-REX nu a fost prima misiune care care a studiat un asteroid, dar aduce cea mai mare cantitate de rocă.
  • Oamenii de știință cred că asteroizi similari ar fi putut transporta material organic pe Pământ cu miliarde de ani în urmă.

Analiza de trei zile efectuată de expertul Muzeului de Istorie Naturală (NHM) și de alți cinci membri ai echipei „Quick Look” a arătat că pulberea neagră, extraterestră, este bogată în carbon și minerale încărcate cu apă.

Acesta este un semn grozav. Există o teorie conform căreia asteroizii bogați în carbon (organici), bogați în apă, similari lui Bennu, ar fi putut fi implicați în furnizarea de componente cheie către sistemul tânăr de Pământ cu aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă. Acesta este, potențial, modul în care am obținut apa din oceanele noastre și unii dintre compușii care au fost necesari pentru a începe viața.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Secretele asteroidului Bennu vor fi dezvlăluite curând de NASA. Agenția Aerospațială americană a reușit să culeagă probe de pe asteroid cu misiunea sa OSIRIS-REX, conform PHYS.

Recomandări

BANI PENTRU UCRAINA
MARK SE DĂ PE MUZICĂ
CONTINUĂ PLOILE ÎN SPANIA
TINERII CONSUMATORI
HOUDINI? TU EȘTI?
MIGRAȚIE LA NIVEL RECORD

NASA urmează să dezvăluie astazi la ora 17:00 primele imagini cu cea mai mare probă de asteroizi colectată vreodată în spațiu, ceva ce oamenii de știință speră că va oferi indicii despre primele zile ale sistemului nostru solar și poate despre originile vieții însăși.

Misiunea OSIRIS-REx a colectat rocă și praf de la asteroidul Bennu în 2020, iar o capsulă care conținea mostrele s-a întors cu succes pe Pământ în urmă cu puțin peste două săptămâni, aterizând în deșertul Utah.

Acum este analizat cu minuțiozitate într-o cameră specializată de la Centrul Spațial Johnson al NASA din Houston. Agenția spațială va organiza o conferință de presă transmisă în direct pentru a împărtăși fotografii și analize științifice preliminare.

Japonia a adus mostre din spațiu în 2010 și 2020

Se crede că Bennu s-a format din bucăți dintr-un asteroid mai mare din centura de asteroizi, în urma unei coliziuni masive între un și două miliarde de ani în urmă.

OSIRIS-REX nu a fost prima misiune care a adus înapoi mostrele unui asteroid pentru studiu și Japonia a reușit de două ori, returnând bucăți de pietricele spațiale în 2010 și 2020, dar cantitatea substanțială de material, de 250 de grame, spre deosebire de cele 5,4 grame returnate de Hayabusa2 din Japonia face diferența.

Cercetătorii NASA au fost încurajați până acum de descoperirea „particulelor bonus”, descrisă ca un praf negru și resturi care acoperă colectorul de probe. Orbita lui Bennu, care o intersectează pe cea a planetei noastre, a făcut, de asemenea, călătoria dus-întors mai ușoară decât mersul către Centura de asteroizi, care se află între Marte și Jupiter.

Oamenii de știință cred că asteroizi similari ar fi putut livra blocuri organice pe Pământ împreună cu apă prin coliziuni cu miliarde de ani în urmă. NASA a ales să facă probe pe Bennu pentru că se crede că este bogat în compuși organici.

Citește și: